قابلیت جدید اینستاگرام( Instagram stories ) چگونه به درد برندهای ایرانی می خورد؟ / چهارشنبه 20 مرداد

 به گزارش آقای تبلیغات، اینستاگرام، سه شنبه گذشته از قابلیت جدید خود یعنی Instagram stories که قبل‌تر عینا توسط اپلیکیشن اسنپ‌چت به کار گرفته می‌شد رونمایی کرد.

این قابلیت جدید به کاربران اجازه می‌دهد تا عکس‌ها و ویدئو‌هایی را به اشتراک بگذارند که بعد از 24 ساعت ناپدید می‌شوند. همانطور که اشاره شد اساس کار اپلیکشن اسنپ‌چت بر این اساس بوده است: "به اشتراک گذاشتن لحظات، دقیقا در زمان وقوعشان." این امکان بر روی این اپلیکیشن باعث پدید آمدن نوعی از محتوا بر روی شبکه‌های اجتماعی تحت عنوان "محتوای زود‌گذر" شده‌است. در ایران اما با توجه به فیلتر بودن اپلیکیشن اسنپ‌چت و عدم استفاده‌ی جامعه‌ی ایران از این اپلیکیشن این اولین باریست که فرصت استفاده از این نوع محتوا برای بازاریابی دیجیتال ایجاد شده است.

تفاوت اصلی اینستاگرام و اسنپ‌چت در این موضوع است که کاربران در اینستاگرام بیشتر به دنبال قرار دادن عکس‌ها و ویدئوهایی هستند که از نظر بصری عالی به نظر می‌رسند و چه بسا قبل از گذاشتن عکس‌ها با فیلترها یا استفاده از نرم افزار‌های ویرایش عکس اقدام به بهبود کیفیت آن‌ها می‌کنند تا از این طریق بتوانند نظر سایر افراد را جلب کنند.

بر همین اساس واژه‌ی follow کردن برای ایجاد ارتباط بین کاربران در اینستاگرام به وجود آمد چرا که در این بستر دیجیتال کاربران می توانند افرادی که نمی‌شناسند اما از محتوای تولیدی توسط آن‌ها خوششان می آید، دنبال کنند.

قابلیت جستجو اینستاگرام نیز به این موضوع کمک می‌کند. اما در اسنپ چت شما دیگر ابزار جستجو را در اختیار ندارید و برای پیدا کردن هرکس باید حتما نام آیدی او را به طور دقیق بدانید. همچنین اسنپ‌چت بیشتر برای محتوای آنی ایجاد شده است. لحظاتی از زندگی که در یک آن اتفاق می افتند، ثبت می شوند و برای کاربران آن جالب اندکه این دو موضوع باعث شده بستر اسنپ چت بیشتر به یک فضا برای دوستانی که در فضای واقعی یکدیگر را به خوبی می‌شناسند تبدیل شود.

 قابلیت جدید اینستاگرام( Instagram stories ) چگونه به درد برندهای ایرانی می خورد؟

قابلیت جدید اینستاگرام که از اسنپ‌چت به عاریت گرفته شده شروع فصل جدیدی از بازاریابی دیجیتال را برای برندهایی که در ایران فعالیت می‌کنند به همراه دارد. محتوای زودگذر که اساس کار Instagram stories است، ویژگی‌هایی دارد که باعث تمایز آن از سایر انواع محتواهایی که تاکنون مورد استفاده قرار می‌گرفته، می‌شود، که چند مورد از آنها عبارتند از:

 

-  مدت کوتاهی ماندگاری دارد، این محتوا پس از 24 ساعت از بین می‌رود.

- کاربران می‌توانند انتخاب کنند که آن را ببینند یا نبینند.

- نمی‌توان تغییرات اساسی روی آن اجرا کرد.

- واکنش آنی نسبت به یک موضوع درحال رخ دادن است.

 

اغلب برند های ایرانی صفحه‌ی اینستاگرام خود را به گذاشتن محتواهای تولیدی توسط کاربران اختصاص داده‌اند و کمتر به جنبه‌ی هویتی این پست‌ها توجه کرده اند. Instagram stories برای این دسته از محتوا (user generated) که از قرار معلوم مورد علاقه برند‌های ایرانی هم هست، بسیار بستر مطلوبتریست. این برندها از این پس می‌بایست برای پست‌های صفحه‌ی اینستاگرام خود هویتی تعریف کنند و پستهای تولیدی توسط کاربران را در stories نشر دهند. به این ترتیب هنگامی که مخاطبان وارد صفحه‌ی اینستاگرام یک برند می‌شوند با پروموشن‌ها و تخفیفات و مسابقاتی که مدت‌هاست از روی دادن آن‌ها گذشته است مواجه نمی‌شوند بلکه صفحه‌ای آراسته و متعلق به آن برند و حال و هوای آن را می‌بینند و دنبال می‌کنند.

یکی از چالش‌هایی که این قابلیت برای فعالان حوزه بازاریابی دیجیتال به وجود می‌آورد تغییر در نحوه‌ی برنامه‌ریزی هفتگی صفحات است که از گذاشتن چند پست در هفته تبدیل به گذاشتن یک یا چند پست در روز می‌شود. از طرفی به دلیل آنی بودن و براساس اتفاقات بودن آن قابلیت برنامه‌ریزی برای این پست‌ها کمتر است.

 قابلیت جدید اینستاگرام( Instagram stories ) چگونه به درد برندهای ایرانی می خورد؟

شاید بتوان گفت اولین چیزی که باعث می‌شود برندها بتوانند به خوبی از این نوع محتوا و این قابلیت اینستاگرام استفاده کنند این است که بخشی از فعالیت‌های دیجیتال خود را به صورت in-house انجام دهند. برای مثال تنها پس از گذشت چند روز از معرفی این قابلیت این موضوع از طرف یکی از گالری‌های شهر تهران مورد توجه قرار گرفته است. صفحه‌ی اینستاگرام گالری زیرزمین دستان در همین لحظه که من در حال نوشتن این مطلب هستم story ای منتشر کرد از اتفاقاتی که در حال رخ دادن در محل این گالری بود. برای مثال عکسی از رضا عابدینی گرافیست شناخته شده منتشر کرد و فیلمی که فضای گالری را نمایش می‌داد که این پست به دلیل حضور گرداننده صفحه‌ی اینستاگرام در آن محل ایجاد شد و در stories آن قرار گرفت.

از تاکتیک‌هایی که می توان از آن برای بهره‌جویی بیشتر از این قابلیت استفاده کرد، دعوت از influencer ها برای تولید محتوا است. برای مثال دعوت از یک influencer برای شرکت در یک رویداد رونمایی یا بازدید از داخل شرکت که در این حین او با انتشار عکس هایی در stories خودش می‌تواند بسیار تاثیرگذار عمل کند و تجربه‌ی خود را به اشتراک بگذارد.

 

یکی دیگر از ویژگی‌های مهم محتواهای زودگذر این است که برای مقابله با noise و clutter صفحات اجتماعی بسیار موثر هستند. هرکدام از story ها در اینستاگرام ده ثانیه به طول می‌کشند و شما قادرید انتخاب کنید که آن را ببینید یا نه. اگر انتخاب شما دیدن پست باشد، تمام صفحه به آن پست اختصاص میابد، بنابراین تمام حواس شما به آن متمرکز می شود.

کوتاه بودن زمان نمایش از مواردیست که کار را اندکی دشوار می‌کند چرا که بازاریابان باید توجه بیشتری برای قرار دادن اطلاعات به طوری که سریعا مقصود را برساند، به خرج دهند.

اهمیت ایجاد محتوای کمتر آراسته و قابل نشر در stories این است که شبیه به تبلیغات نیست و باعث می‌شود تا کاربران یا همان فالوورهای اینستاگرامی احساس نزدیکی بیشتری با برند بکنند. همچنین کمک می‌کند تا داستان سبک زندگی برند شکل بگیرد و منتقل شود. به طور کلی محتوای زودگذر به عنوان یک راه جدید در کنار پست‌های معمول اینستاگرامی برای برندها می‌تواند بسیار موثر باشد تا به وسیله‌ی آن بتوانند از تاکتیک‌های بیشتری و به شکل پاربازده‌تری برای جلب نظرمخاطبان استفاده کنند.

 

انتهای پیام/

منبع: ام بی ای نیوز


 



Profile
Full Name
Email Or phone number
Secure Code

ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top