تفاوت بین علم و تجربه

تفاوت عمده ای میان علم و تجربه وجود دارد که علم به تنهایی قابل استفاده نیست مگر اینکه با تجربه فرد همراه گردد.ممکن است شما در پی مقایسه این دو کلمه باشید اما در واقع مفاهیمی که این کلمات دارند نیز کاملا متفاوت است.

ما در عصر ارتباطات زندگی می کنیم میزان اطلاعاتی که به آن دسترسی داریم بسیار زیاد است و هر کسی می تواند با استفاده از اینترنت و کمی مهارت نوشتاری به علمی که می خواهد دسترسی پیدا کند.

اما نکته اینجاست کسی که علم به موضوعی را دارد الزاما تجربه کافی برای انجام آن کار را ندارد. بنابراین طبق سخنان مدیر ماجراجو می بایست قادر بود از هر دو در راستای یکدیگر بهره برد.

 

بنابراین علم نیازمند چیزهایی بیشتر از مطالعه چند کتاب و دستور العمل می باشد. علم نیازمند تجربه است. نیازمند کسب اطلاعاتی راجع به تمامی زوایای موضوع مورد نظر، تئوری و عملکرد، فرضیه ها و نتایج، ایده ها و فعالیت ها می باشد.تنها با مطالعه و شنیدن آخرین اخبار در رسانه های اجتماعی نمی توانید به آنچه می خواهید دست یابید مگراینکه کار هایی در این زمینه انجام دهید تا درسهایی بگیرید. 

به راستی چه تفاوت هایی بین علم و تجربه وجود دارد ؟

پاسخ این سوال را در این مقاله با مدیر ماجراجو دنبال کنید .

 

ارسطو نیز در این زمینه مثال جالبی را بیان کرده تا ارتباط میان علم کاربردی و تجربه را بیان نماید.

به همین علت است کسانی که بجای علم، تجربه دارند بسیار کاربردی تر از افرادی عمل می کنند که فقط علم دارند.

برای مثال توانایی نواختن موسیقی! فرض کنید فردی همه چیز را راجع به نواختن موسیقی آموخته است حتی اینکه چگونه نت ها را بخواند و هر کلید چه صدایی تولید می کند اما حتی یکبار هم ساز مورد نظر را لمس نکرده اند در همین حال شخص دیگری را در نظر بگیرید که تجربه زیادی در نواختن موسیقی دارد اما از ساختار علمی آن آگاهی چندانی ندارد. کدام یک نوازنده بهتری خواهد بود؟ قطعا نوازنده دوم!

دکتر حسین ناصری متخصص در علم مدیریت و مبتکر طرح مدیر ماجراجو در جهان

این نتیجه گیری نشان می دهد که مردم در کنار علم نیازمند تجربه و روند آزمون و خطا می باشند. شخص اول تنها با فراگیری علم توانایی نواختن آلت موسیقی را نداشت و این بدان معناست که یادگیری کامل تنها با تمرین صورت می پذیرد. افراد باید توانایی تلاش کردن، شکست خوردن و یادگیری از اشتباهاتشان را داشته باشند. این کارها موجب افزایش علم کاربردی آنها می گردد که بر علم خالص ارجحیت دارد زیرا اعمال علم بدون عمل در دنیای واقعی بسیار دشوار است.

 

#دکتر حسین ناصری "مدیرماجراجوی جهان" به قطب شمال سفر خواهند کرد

#قطب شمال میزبان مدیران برجسته جهانی
#قطب شمال و کارگاه های علمی آموزشی مدیریتی 

#قطب شمال محلی برای حضور بزرگان جهان 

 



Profile
Full Name
Email Or phone number
Secure Code

ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top