16 هیات تجاری در 3 ماهه اجرای برجام به ایران سفر كرده اند/ازبرجام به اندازه برجام توقع داشته باشیم / چهارشنبه 15 اردیبهشت


سخنگوی دولت گفت: با گذشت سه ماه از اجرای برجام 16 هیات تجاری از كشورهای مختلف برای امضای قرارداد و سرمایه گذاری به ایران سفر كرده اند، پس از برجام برای 41 پروژه به میزان سه میلیارد و 418 میلیون دلار مجوز سرمایه‌گذاری صادر شد.

 

به گزارش آقای تبلیغات به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد باقر نوبخت روز سه شنبه در نشست خبری افزود: در سه ماه گذشته هشت رییس جمهوری، پنج نخست وزیر و سه رییس مجلس 14و وزیر امور خارجه برای گسترش روابط و سرمایه گذاری در ایران حضور یافتند.

سخنگوی دولت اظهارداشت: درمورد موضع گیری برخی افراد نسبت به موضوع برجام باید گفت كه از برجام به اندازه برجام توقع داشته باشیم. در اولین اقدام برای رفع تحریم ها كه مصداق آن تحریم نفتی بود، آیا كسی از اصحاب رسانه هست كه بگوید این تحریم لغو نشده است؟ آیا كسی هست كه مطلع نباشد ما موفق شدیم بیش از یك میلیون بشكه در روز نفت صادر كنیم؟

نوبخت ادامه داد: 33 ماه گذشته در شرایطی دوره خدمت دولت تدبیر و امید آغاز شد كه به دلیل ورود تحریم‌ها به مرحله جدید كاملا حساس و پرمخاطره بود و محدودیت صادرات نفت ایران به یك میلیون بشكه در روز محدود شد.

معاون رییس جمهوری تصریح كرد: باتوجه به تنظیم لایحه‌ای با عنوان نفت در برابر غذا، صادرات نفت ایران نیز مشمول این تحریم‌ها می‌شد و از طرفی نقل و انتقال های پولی و ارزی باتوجه به شرایط تحریم تشدید ‌شد.

نوبخت افزود: آثار تحریم‌ها در شاخص كلان اقتصادی با نرخ تورم بالای 40 درصد و رشد اقتصادی منفی هفت درصد وجود داشت و دولت تلاش داشت اجازه ندهد تحریم‌ها تشدید شود و در مساله برجام و مذاكرات فرصتی فراهم بشود تا تحریم‌ها برداشته شود.

وی یادآور شد: دولت در این تعهد، مسوولانه اقدام كرد و جلوی تشدید تحریم‌ها را گرفت و توانست با مذاكرات سخت و حساس تحریم‌ها را از اقتصاد ایران حذف كند.

وی ادامه داد: برجام در سه ماه قبل به تایید طرفین رسید و اجرایی شد و اگرچه در 3 ماهه اجرای برجام با فشار مضاعفی كه كاهش قیمت شدید نفت به اقتصاد وارد كرد ولی روند كاهنده تورم ماه به ماه ادامه یافت و در آخرین ماه (فروردین) نیز این روند نسبت به اسفندماه سال گذشته رو به بهبود بود.

 

** عدد رشد اقتصادی قانع كننده نیست

سخنگوی دولت یادآور شد: البته عدد رشد اقتصادی كشور قانع‌كننده نیست و اقتصادی كه می‌خواهد رشد فزآینده داشته باشد و جایگاه نخست منطقه‌ای را كسب كند، این رقم برایش مطلوب نیست ولی این رشد نسبت به گذشته موفق به مهار تورم و حركت به سمت رشد اقتصادی شد.

نوبخت خاطرنشان كرد: اینها از نگاه هر ارزیاب مثبت و منصفی می‌تواند به عنوان اقدامات قابل قبول دولت تلقی شود و بی‌انصافی است كه در چنین شرایطی هرچند متناسب با نیازهای كشور نیست، اقدامات صورت گرفته را نفی كنیم.

وی افزود: بگذریم از این كه عده‌ای مخالف اجرای برجام و مذاكرات بودند‌ و نظر می‌دادند كه امكان دستیابی به توافق نیست و بعد مورد به مورد نسبت به مسایل برجام تشكیك كردند و حتی تا مساله اجرای سوئیفت نیز پیش رفتند.

 

**تا زمان استفاده از ثمرات برجام، فاصله وجود دارد

 

سخنگوی دولت با بیان این كه البته تا زمانی كه از ثمرات برجام استفاده كنیم، فاصله وجود دارد، گفت: وقتی از برجام صحبت می‌شود، توافق درباره موضوعاتی متنوعی بود كه با دیگر كشورها صورت گرفت و آمریكا هم یكی از این كشورها بود . ما هم بلافاصله بعد از امضا در عالی‌ترین سطح اعلام كردیم كه اختلاف ما درخصوص برخی از موارد باقی است ولی در حال حاضر هر روز یك موضوع و ناهنجاری‌ در زمینه برجام مطرح می‌شود كه درست نیست.

نوبخت خاطرنشان كرد: وقتی از رفع تحریم‌ها صحبت می‌شود، منظور تحریم‌های مربوط به هسته‌ای است، ضمن این كه ما معتقدیم هیچ كدام از تحریم‌ها را قابل پذیرش نمی‌دانیم و این دو را باید از هم تفكیك كرد.

وی ادامه داد: این در حالی است كه شاهد مطالباتی از سوی دولتمردان آمریكایی بودیم از جمله حق ملت درخصوص داشتن پدافند موشكی كه این مساله با روح برجام معارض است و ما هم بارها اعلام كردیم كه ربطی به برجام ندارد و این مسایل با روح برجام سازگاری ندارد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی كشور یادآور شد: موضوع بعدی این است كه برجام چه دستاوردی در عرصه اقتصادی داشته است، ضمن دستاورد حقوقی كه به عنوان موفقیت محسوب می‌شود، بسیاری از كشورها راضی نبودند غنی‌سازی ایران را به رسمیت بشناسند ولی امروز بر غنی‌سازی كشور ما تاكید دارند و حق ما را برای غنی‌سازی در داخل و تحقیق و توسعه به رسمیت شناختند.

نوبخت تصریح كرد: اگرچه محدودیت‌هایی در غنی‌سازی ایجاد كردیم ولی برای این كه به دنیا اثبات كنیم موضوعات آنها ابهامی بیش نیست و در جهت رفع ابهامات تلاش كنیم ولی آنچه انتظار داریم باید فرصت برای سرمایه‌گذاری ایجاد شود.

وی خاطرنشان كرد: برجام این فرصت سرمایه‌گذاری را در داخل برای رشد اقتصادی فراهم كرده، حال این كه چگونه باید از این فرصت استفاده شود یا از فرصت پسابرجام از نظر اقتصادی چگونه استفاده كنیم، قابل توجه است.

سخنگوی دولت با بیان این كه هیات‌های بلندپایه كشورها كه به ایران می‌آیند، تلاش شده تا از ظرفیت‌های آنها در زمینه رشد اقتصادی بهره‌مند شویم، گفت: در حال حاضر رییس‌جمهوری كره جنوبی برای نخستین بار به كشورمان سفر كرده‌اند و در راس هیات 230 نفره اقتصادی و تجاری در حال مذاكره و عقد قرارداد با دولتمردان كشورمان هستند.

نوبخت افزود: از سه ماه كه از اجرای برجام می‌گذرد 16 هیات تجاری از كشورهای دیگر برای عقد قرارداد و سرمایه‌گذاری به ایران سفر كرده‌اند كه سطوح آنها هشت رییس‌جمهوری، پنج نخست وزیر، سه رییس مجلس و 14 وزیر امور خارجه بوده است. همچنین مذاكره با 12 بانك و موسسه مالی جهانی برای استفاده از 73 میلیارد دلار خطوط اعتباری انجام شده است.

وی اضافه كرد:‌ بر اساس آمار رسمی، پس از برجام برای 41 پروژه به میزان سه میلیارد و 418 میلیون دلار مجوز سرمایه‌گذاری صادر شد كه در حال حاضر 14 پروژه در استان‌های خراسان رضوی، تهران، آذربایجان غربی، كردستان، زنجان، قم، بوشهر، همدان، یزد، سیستان و بلوچستان، البرز، قزوین و مركزی در حال اجرایی شدن است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری ایرنا



ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top