سود یکسان سازی نرخ ارز بیش از پیامدهای آن است / چهارشنبه 12 خرداد


«علی طیب نیا » وزیر امور اقتصادی و دارایی در حاشیه گشایش هشتمین کنفرانس بین المللی بازار سرمایه که اردیبهشت ماه امسال در تهران برگزار شد، از آماده کردن شرایط برای تک نرخی کردن ارز در نیمه دوم امسال خبر داد

 

به گزارش آقای تبلیغات، یک کارشناس بازارهای مالی گفت: تک نرخی کردن ارز پیامدهایی ناشی از بیماری 50 ساله اقتصاد ایران دارد اما فواید یکسان سازی این پیامدها را پوشش می دهد.

«بهاءالدین حسینی هاشمی» روز چهارشنبه در این باره به خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: وقتی نرخ ارز یکسان نباشد، یعنی دولت منابع ملی را ارزان می فروشد که این اقدام، کسری بودجه در پی دارد و باید برای جبران آن از بانک مرکزی یا جاهای دیگر استقراض شود. این اقدام خود به خود تورم ایجاد می کند و پایه پولی را بالا می برد که به معنی چاپ پول بدون پشتوانه است.

وی با طرح این پرسش که چرا دولت باید پشتوانه پول را ارزان بفروشد، افزود: وقتی ارز دونرخی باشد، تقاضای کاذب ایجاد می شود؛ یعنی آنها که قدرت، موقعیت و فرصت دارند، برای دریافت ارز مبادله ای، تقاضای کاذب ایجاد می کنند تا بتوانند برای کسب درآمد آن را در بازار غیررسمی بفروشند.

به گفته وی، در پی اینگونه اقدام ها بحث «رقابت» به عنوان یک عامل پیشرفت و رشد اقتصادی از بین می رود و بازار تبعیض آمیز و رانتی ایجاد می شود که آفت رقابت است و بخش خصوصی را دچار مشکل می کند.

حسینی هاشمی یادآوری کرد ارز دونرخی بر بازار ریال نیز تاثیر منفی می گذارد و افزود: آنها که ارز مبادله ای دریافت کرده اند، از بانک ها ریال تقاضا می کنند و نوعی تقاضای کاذب در بازار ریال ایجاد می شود.

وی گفت: وقتی یکسان سازی اتفاق بیفتد، دو بازار رسمی و غیررسمی ارز همسان می شوند، عرضه ارز افزایش می یابد، قاچاق ارز از بین می رود و یک بازار سالم و روان شکل می گیرد.

این کارشناس بازارهای مالی نتیجه یکسان سازی نرخ ارز را کمک به رشد و توسعه اقتصادی، جبران کسری بودجه، جلوگیری از موج تورم بیجا، حذف تقاضاهای واهی، تنظیم عرضه و تقاضای ارز و کاهش تقلب و بزرگنمایی واردات و کوچک سازی صادرات دانست.

حسینی هاشمی افزود: یکسان سازی افزون بر افزایش سرمایه گذاری در کشور، مانع خروج سرمایه ها می شود، تولید را بهبود می بخشد و سرانجام به رونق فضای کسب و کار و ثبات اقصادی می انجامد.

وی افزود: از منظر اقتصادی تک نرخی شدن ارز می تواند از بسیاری از رانت خواری های اقتصادی جلوگیری و به ایجاد شرایط اقتصادی مطلوب کمک کند.

این کارشناس اقتصادی یادآوری کرد: البته ممکن است با تک نرخی شدن ارز، هزینه برخی بنگاه ها که به آنها ارز تخصیص داده می شد و خدمات عمومی دریافت می کردند، افزایش یابد اما می توان از راه های دیگر این بخش های آسیب پذیر را حمایت کرد.

این کارشناس امور بانکی تاکید کرد باید سوداگری کاهش یابد و نقدینگی در دسترس مردم به سوی تولید هدایت شود و افزود: در این صورت است که امکان سوداگری در بازار ارز و هجوم نقدینگی های سرگردان در بازار حتی در شرایط افزایش ریسک اقتصادی کمتر می شود؛ زیرا نقدینگی سرگردان وجود نخواهد داشت تا به سوی دلالان بازار ارز سوق یابد.

حسینی هاشمی تاکید کرد دولت باید با ثبات بخشیدن به فضای اقتصادی، نرخ ارز بهینه و واقعی را مشخص کند.

به گزارش ایرنا،دکتر حسن روحانی رییس‌ جمهوری نیز در بیست وچهارم بهمن ماه 1394 در مجمع عمومی سالیانه بانک مرکزی؛ بازگرداندن ثبات و آرامش به کشور را سیاست کلیدی دولت دانست و تاکید کرد: ارز سال آینده باید تک نرخی شود تا ثبات در بازار تقویت و جلوی بخشی از مفاسد گرفته شود.

«اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری نیز در سوم فروردین ماه امسال در نشست مشترک شورای برنامه ریزی و ستاد اقتصاد مقاومتی استان کرمان با بیان اینکه در سال جاری به دنبال اصلاحات ساختاری در حوزه اقتصادی کشور هستیم، تاکید کرد: تک نرخی کردن ارز را در سال جاری اجرایی می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: ایرنا




ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top