تولید زعفران ایران از مرز ٥٠٠ تن گذشت

به گزارش سایت دکتر حسین ناصری به نقل از خبرگزاری مهر ، محمود حجتی در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه در هیچ دوره ای در حوزه آب و خاک به اندازه دولت یازدهم و دوازدهم سرمایه گذاری نشد، گفت: بیش از دو میلیون هکتار از اراضی آبیاری مکانیزه شد. 

وزیر جهاد افزود: در رابطه با آبهای مرزی ٢٢٠ هزار هکتار را ساماندهی کردیم؛ ضمن اینکه طرحی در سیستان اجرا کردیم که بر این اساس، در مزرعه و پای درخت، همه به صورت مدیریت شده آب مصرف می شود و اگر در سال ٩٧ به ازای هر مترمکعب آب ١.٣٤ درصد محصول خشک برداشت شد. 

وی با بیان اینکه تولید زعفران از ٣٥٠ تن در سال گذشته، به ٥٠٠ تن رسیده است، گفت: تولید سیب ایران به ٤ میلیون تن و مرکبات به ٤.٥ میلیون تن رسیده است که نگرانی برای آنها وجود دارد و باید صادرات را رونق داد.

به گفته حجتی، البته کارگروههایی نیز به این منظور تشکیل شده تا بتوان مازاد تولید را ساماندهی و صادر کرد. 
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در مورد محصولی همچون گوجه فرنگی، وزارت جهاد ٣٥٠ تا ٣٦٠ هزار تن ظرف هفته های گذشته خرید انجام داده است؛ گفت: این در حالی است که در چند روز اخیر نیز بیش از یک میلیون تن افزون بر مدت مشابه سال قبل در بازار، گوجه عرضه شده است. 

وی اظهار داشت: کشاورزی باید تقاضامحور باشد به این معنا که کشاورز باید بر اساس تقاضا، محصول بکارد؛ در حالیکه برخی کشاورزان فکر می کنند چون سال قبل یک محصول را خوب فروختند، امسال هم می توانند همان محصول را خوب بفروشند. 

حجتی با اشاره رفتارهایی که کشور عراق با محصولات صادراتی ایران در مقاطع مختلف صورت می دهد، گفت: کشورهایی همچون عراق، مدام در صادرات کالاهای ایرانی محدودیت ایجاد می کنند؛ این در حالی است این کشور به خاطر منابع ارزی کاملا دست به نقد است؛ این در حالی است که حتی زارع ایرانی بر اساس سیگنال عراقی ها محصول می کارد؛ به خصوص اینکه ما وقتی مشکل کمیود کالا داریم عراق درهای خود را باز می کند و با توجه به منابع ارزی، خرید خوب کرده و جذابیت برای صادرات ایجاد می کند؛ اما وقتی ما مازاد تولید داریم درهای عراق به روی صادرکنندگان ایرانی بسته است. 

وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: صادرات ما وضعیت خوبی ندارد و ما عضو هیچ پیمان منطقه ای و جهانی نیستم؛ بنابراین بهتر است از پیمان اوراسیا که از ٥ آبان عملیاتی می شود، استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه ارزش محصولات تولیدی زراعی و کشاورزی ایران ٨٠ میلیارد دلار است، اظهار داشت: در شرایط ارزی سال قبل، اگرچه مشکلاتی به وجود آمد؛ اما فرصتی برای رشد تولیدات به وجود آمد؛ این در حالی است که بخشی از افزایش تولید به دلیل افزایش بهره وری سطح بوده و بخشی نیز به سیگنال های افزایش نرخ ارز برگشته است. 

این عضو کابینه دوازدهم، عمده واردات بخش کشاورزی در حوزه دانه های روغنی، کنجاله سویا، روغن خام و ذرت است که به این بخش باید نهاده های سم و بذر هم اضافه کرد؛ این در حالی است که نگرانی از تامین هیچ یک از این کالاها وجود ندارد و ذخایر هم کافی است؛ این در حالی است که در مورد کنجاله و ذرت و سویا وضعیت خوب است؛ البته در ذرت دو میلیون تن ذخیره دولتی داریم و نگرانی از واردات از سمت بخش خصوصی وجود دارد. 

حجتی همچنین به افزایش تولید شیلات از ٨٨٠ هزار تن به یک میلیون و ٢٤٥ هزار تن اشاره کرد.

منبع : خبرگزاری مهر


ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top