مصاحبه با حمید و سعید محمدی برادران دوقلو و بنیانگذاران موفق دیجی کالا

مصاحبه با حمید و سعید محمدی برادران دوقلو و بنیانگذاران موفق دیجی کالا



در این قسمت از سایت آقای تبلیغات به معرفی این دو برادر دو قلو بنیان گزاران موفق دیجی کالا میپردازیم.

درباره دیجی کالا:

دیجی کالا یک سایت موفق در زمینه تجارت الکترونیک در ایران است. که در زمینه فروش محصولات دیجیتالی فعال میباشد. این سایت روزانه بیش از 400 هزار بازدید کننده دارد.

 

حمید وسعید محمدی در سال 1384 وارد فیلد عکاسی دیجیتال شدند و سپس برای خرید دوربین مورد نظرشان پس از جستجوهای متعدد در اینترنت ناچار به خرید آن از بازار جمهوری تهران شدند. پس از چند روز متوجه شدند لنز روی دوربین دست دوم و تعمیری است . بنابراین تجربه ی ناخوشایند آنها از خرید سنتی سبب ایجاد جرقه اولیه برای تأسیس شرکت دیجی کالا شد.

این سایت در سال 1385 توسط حمید محمدی و سعید محمدی بنیانکذاری شد. این شرکت کار خودرا با 5 نفر پرسنل شروع کرد و تا اسفند 1392 به 200 نفر رسید و نهایتآ تا پایان سال 93 به 700 نفر افزایش یافت.

محمدی در گفتگویی در سال 92 اعلام کرد که دیجی کالا سهم بیش از 85 درصد از بازار خرده فروشی آنلاین ایران را در دست دارد.

این دو برادر از ابتدای تاسیس این شرکت تاکنون روزانه به طور متوسط ۱۳ تا ۱۴ ساعت کار کرده‌اند و معتقدند اگر هم‌اکنون کسی تصمیم به تاسیس یک شرکت یا تجارتی به شکل استارت‌آپ بگیرد، باید روزانه ۱۸ ساعت در روز برای چندین سال کار کند تا به نتیجه خوبی دست پیدا کند.

 ·         در ابتدا از ایشان خواستیم خودشان را معرفی کنند و از تحصیلاتشان برای ما بگویند.

من حمید محمدی لیسانس صنایع از دانشگاه خواجه نصیر و فوق‌لیسانس ام‌بی‌ای از دانشگاه علم و صنعت دارم و سعید برادرم، لیسانس مکانیک و فوق‌لیسانس ام‌بی‌ای از دانشگاه سازمان مدیریت صنعتی است.

·         قبل از دیجی کالا مشغول چه تجارت یا فعالیتی بودید و پس از آن دیجی کالا را از کجا شروع کردید؟

 

در سال 1384 از آنجایی که هردوی ما به عکاسی دیجیتال علاقه زیادی داشتیم با وجود اینکه تجهیزات عکاسی حرفه ای نداشتیم،آن را پیگیری کردیم . این دقیقا زمانی بود که عکاسی آنالوگ به دیجیتال در حال تغییر بود ولی عکاسان اطلاعات فنی دقیقی راجع به عکاسی دیجیتال نداشتند. تا اینکه ما تصمیم گرفتیم یک دوربین دیجیتال بخریم تا عکاسی را به صورت حرفه ای تر ادامه دهیم.

شروع به جمع‌آوری اطلاعات درباره عکاسی دیجیتال و دوربین‌های این حوزه کردیم. هیچ اطلاعاتی وجود نداشت؛ هم عکاسی دیجیتال جدید بود و هم اینکه دوربین دیجیتال وسیله‌ای مصرفی اما به شدت تخصصی بود. اطلاعات فنی و کاربردی زیادی برای مصرف‌کننده وجود نداشت، در نتیجه در اینترنت جست‌وجو درباره دوربین‌ها و عکاسی دیجیتال را شروع کردیم.

با یک سایت تخصصی خارجی در حوزه عکاسی دیجیتال آشنا شدیم، نقد و بررسی‌ها و مقایسه‌هایش را خواندیم و در نهایت بهترین دوربین موردنظرمان را انتخاب کردیم و از بازار جمهوری تهران خریدیم.

 

بعد از چند روز استفاده احساس کردیم این دوربین مشکل دارد و تصاویر ثبت‌شده با نمونه‌هایی که در اینترنت از آن دوربین دیده بودیم متفاوت بود. سرانجام متوجه شدیم  لنز همراه دوربین با نمونه‌ای که باید روی آن باشد، متفاوت است.

لنز روی دوربین دست دوم و تعمیر شده بود. این اتفاق برای ما بسیار ناخوشایند بود. یک اتفاق خوشایند با اطلاعات و تجربه‌ای که کسب کرده بودیم و یک اتفاق ناخوشایند با تجربه خرید به شکل سنتی که خیلی قابل اعتماد هم نبود، جرقه یک ایده تجاری برای ما شد.

 

سال ۱۳۸۵ شروع کردیم به مطالعه در این حوزه و مدل تجاری دیجی‌کالا پیرامون نقد و بررسی و فروش اینترنتی کالای دیجیتال شکل گرفت. می‌خواستیم همزمان هم به بالا رفتن سطح اطلاعات مخاطب‌انمان کمک کنیم تا بتوانند مانند یک متخصص کالاها را بررسی کنند و هم به شیوه درست، اصولی و امروزی خریداری کنند. با این ایده دیجی‌کالا با گروه محصولی موبایل و دوربین عکاسی شروع به کار کرد. با یک تیم کوچک و سختکوش که در مجموع هفت نفر بود، کار را در آپارتمان اداری برادر بزرگ‌ترمان شروع کردیم و یک سال در آنجا فعالیت کردیم. به تدریج و با سرویس‌های متفاوتی که هر روز ارائه می‌شد، از دیجی‌کالا استقبال شد و بازدید سایت بالا رفت.

به تدریج قابلیت های فروشمان را اضافه کردیم هر چند ماه یک بار، گروه‌های جدید محصولی را به سبد کالاهای عرضه‌شده اضافه می‌کردیم تا اینکه توانستیم تمام کالاهای دیجیتال را پوشش دهیم و تیم را در حوزه تولید محتوا و بازاریابی تقویت کنیم. س‍پس با افزایش بازدید و تعداد سفارش‌های روزانه به مسائل زیرساختی تجارت الکترونیک مثل پلت ‌فورم نرم‌افزاری پرداختیم. پلت‌ فورم مورداستفاده توسط تیم دیجی‌کالا طراحی و تولید شد که تاثیر زیادی در رشد و گسترش فروشگاه داشت. با آقای تبلیغات همراه باشید.

 

·         دسته بندی محصولاتتان چه زمانی گسترش یافت و از موبایل و دوربین فراتر رفت؟

حدودا کمتر از یک سال گروه لپ‌تاپ و کامپیوتر جیبی را به کالاها اضافه کردیم. در آن زمان تبلت و بقیه ابزارهای هوشمند امروزی هنوز وجود نداشت.

·         در حال حاضر چه محصولاتی میفروشید؟

هیچ فرقی نمیکند ما هر محصولی که عرضه و فروش آن منع قانونی نداشته باشد را میفروشیم.

·         چرا بعضی از محصولات مانند اپل را خودتان وارد نمیکنید تا دست واسطه ها کوتاه شود و محصولات ارزان تر به مشتریان ارائه شود؟

نظام توزیع و خرده‌ فروشی دنیا یکسری ساختارهای مشخص دارد. تغییر در این ساختار باعث آشفتگی نظام توزیع کالا خواهد شد. ما ترجیح می‌دهیم ارتباطمان را با برندها و توزیع‌کنندگان رسمی آنها نزدیک‌تر و قوی‌تر کنیم و به عنوان یک خرده ‌فروش آنلاین بزرگ در نظام توزیع حضور داشته باشیم. امروزه یک خرده‌ فروش آنلاین شرکتی دانش‌ بنیان محسوب می‌شود و تمرکزش را بر روی فعالیت‌های بازرگانی مانند واردات کالا قرار نمی‌دهد. تمرکز ما نیز بر روی خرده‌ فروشی آنلاین، ارتباط موثر با مشتریان و همچنین برندهاست. با اقای تبلیغات همراه باشید.

·         آیا در ایران رقیبی دارید؟

بله، ممکن است؛ اما با توجه به داده‌های موجود فضای رقابت هنوز جدی نیست؛ یعنی رقبای دیگر هنوز نتوانسته‌اند دستاوردهای بزرگی داشته باشند و دارای سهم‌های بسیار کمی هستند، البته ممکن است در آینده این‌طور نباشد..

·         چه مراحلی طی شد تا دیجیکالا به این مرحله رسید؟

اولین مرحله، طراحی مدل تجاری دیجی‌کالا و توسعه آن با توجه به شرایط کشور و مخاطبان بود. در ابتدا بیشتر به تولید محتوای غنی و مفید و به زبان فارسی پرداختیم که باعث جذب هرچه بیشتر بازدیدکنندگان سایت شد. تعداد بالای بازدیدکنندگان به لطف محتوای غنی و در مرحله بعد پلت‌فورم قوی دیجی‌کالا، یک دستاورد بزرگ به حساب می‌آمد و ما را تبدیل به یک برند موفق کرد. شاید بتوان گفت تولید محتوای تخصصی و بی‌طرفانه که مورد استقبال کاربران قرار گرفت، مهم‌ترین عاملی بود که دیجی‌کالا را به شرایط موفق امروزی نزدیک کرد. با آقای تبلیغات همراه باشید.

·         مراکز دیجی کالا در چه شهرهایی گسترش خواهد یافت؟

تا پایان سال در ۱۵ شهر دیگر به جز تهران این مراکز را دایر خواهیم کرد.

 

·         مزیت رقابتی شما در مقابل خرید سنتی چیست؟

مزیت‌های خرید از دیجی‌کالا به نسبت خرید سنتی بسیار است، از جمله خرید آگاهانه از طریق مقایسه و بررسی محصولات پیش از خرید، سهولت در خرید، ضمانت هفت روز بازگشت کالا، تضمین اصل بودن کالا، تضمین بهترین قیمت، حمل رایگان و پرداخت در محل، تنوع بالای محصول، طرح‌های فروش ویژه روزانه با تخفیف‌های قابل‌ملاحظه، طرح‌های وفاداری مشتری، سرویس رایگان ارسال هدیه، ارائه خدمات حتی در روزهای تعطیل. با آقای تبلیغات همراه باشید.

 

·         میزان فروش روزانه دیجی کالا چقه میزان است؟

این ارقام را بهتر است زمانی که دیجی‌کالا سهامی عام شد اعلام کنیم، زیرا در حال حاضر رقابت وجود دارد و از این ارقام استفاده رسانه‌ای می‌شود.

·         اخیراً شاهد تبلیغات گسترده ی دیجی کالا در بیلبوردها به صورت فیزیکی و در سایت‌ها به صورت مجازی هستیم علت فعال شدن دیجی‌کالا در زمینه تبلیغات چیست؟

در چند سال گذشته ما در حال ساخت زیرساخت‌ها و توسعه بودیم و عملاً امکان پاسخ دادن به حجم عظیمی از درخواست‌ها را نداشتیم. تبلیغات نداشتیم و اساساً زمان آن هم برای ما فرا نرسیده بود؛ اما در حال حاضر احساس می‌کنیم این زیرساخت‌ها ایجاد شده‌اند و در حال توسعه فعالیت‌های خود چه به لحاظ گروه‌های محصولی جدید و چه به لحاظ حجم فعالیت هستیم. ما قصد داریم نه‌ تنها کاربران حرفه‌ای اینترنت، بلکه سایر کاربران نیز اینترنتی خرید کنند و این خدمات را به عموم مردم عرضه کنیم. در واقع تلاش می‌کنیم روند گذار از خرید سنتی به خرید اینترنتی را تسریع کنیم. ما قصد داریم تمامی کالاهایی را که امکان عرضه آنلاین دارند تا آخر امسال به دسته‌های محصولی خود اضافه کنیم و به طور متوسط در هر ماه یک یا دو دسته را معرفی خواهیم کرد. البته این دسته‌های محصولی جدید به محصولات دیجیتال محدود نمی‌شوند. با اقای تبلیغات همراه باشید .

 

·         در طی این مدت شکست هم داشته اید؟

تجربه‌های ناموفق داشته‌ایم. به طور مثال تقریباً یک سال و نیم پیش برای راه‌اندازی پلت‌ فورم جدید خود اقدام کردیم و با اینکه آزمایش‌های اولیه موفق بود و آمادگی لازم را داشتیم اما در چند دقیقه اول سایت با مشکل مواجه شد و مجبور شدیم نسخه قبلی سایت را جایگزین کنیم و عملاً راه‌اندازی نسخه جدید سه ماه به تعویق افتاد.

 

·         برای گسترش تجارتتان در آینده چه تصمیمی دارید؟

در حال حاضر تمرکز ما بر روی بازار اینترنتی ایران و ارائه سرویس‌های با‌کیفیت به هموطنان است؛ اما زمانی می‌توانیم به گسترش فعالیت در کشورهای دیگر فکر کنیم که از ارائه بهترین خدمات در بازار داخل ایران مطمئن شویم. تا آن زمان شرایط برای حضور در کشورهای دیگر هم مساعدتر خواهد بود.

زندگی نامه مدیران موفق ایرانی را در سایت آقای تبلیغات مشاهده کنید.



 

 



ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top