این اهداف شامل اجرامی در داخل منظومه شمسی و فراتر از آن از سیارکها گرفته تا سیستم فراخورشیدی مرموز Trappist-1e است. بر اساس اعلام ناسا، مشاهدات اولیه این فناوری طیف وسیعی از جهانهای مرموز کیهان از جمله تولد ستارگان و سیارکهاست.
به گفته "اریک اسمیت" (Eric Smith)، مدیر پروژه تلسکوپ فضایی جیمز وب در دفتر مرکزی ناسا در واشنگتن، از نخستین کهکشانهای پس از بیگبنگ تا جستجوی ردپاهای شیمیایی حیات بر روی اجرامی مانند قمر انسلادوس زحل، قمر اروپای مشتری و سیارههای فراخورشیدی مانند Trappist-1e، اهداف مورد هدف سامانه جیمز وب هستند.
حدود 2 هزار و 100 مشاهده برای این تلسکوپ طراحی شدهاند که از آن میان همچنین میتوان به مشاهده مشتری، زحل، اورانوس و نپتون اشاره کرد؛ علاوه بر این، جیمز وب کمربند کپلر و اجرام فراتر از نپتون را رصد خواهد کرد. این فناوری کهکشانهای دوردست را هم بررسی خواهد کرد تا اطلاعات بیشتری درباره دوره جوانی کیهان ارائه دهد.
در ماه مارس، جیمز وب در گامی بزرگ به سوی آمادهشدن برای پرتاب، آزمایشهای صوتی و لرزشی را از سر گذراند؛ در این آزمایشها که در مرکز پروازهای فضایی گودارد ناسا انجام شدند، نویزی که این تلسکوپ در طول پرتاب تجربه خواهد کرد، شبیهسازی شد.
این سامانه آزمایشهای محیطی بیشتری را تجربه میکند و سپس به مرکز فضایی جانسون منتقل خواهد شد و در آنجا آزماشهای نوری را در فضای خلاء از سر خواهد گذراند. بنا به اعلام ناسا، آزمایشهای اخیر فقط دو مورد از سنجشهای متعددی است که این تلسکوپ قبل از پرتاب به فضا تجربه خواهد کرد.
آزمایشهای بیشتری از جمله تجربه دماهای بینهایت سرد در محیط خلا در مرکز فضایی جانسون بر روی جیمز وب انجام خواهند شد؛ این فناوری سپس برای مونتاژ و آزماش نهایی پیش از پرتاب، به مرکز "سامانههای هوافضای نورترپ گرومن" فرستاده خواهد شد و سال 2018 از گویان فرانسه در آمریکای جنوبی به فضا پرتاب میشود.
جیمز وب بزرگترین تلسکوپ فضایی است که تاکنون ساخته شده و 100 برابر قدرتمندر و سه برابر بزرگتر از تلسکوپ هابل گزارش شده، به همین دلیل "ابر هابل" لقب گرفته است.
هزاران دانشمندان طی دو دهه در ساخت این فناوری شرکت داشتهاند و مهمترین بخش آن آینه اصلی است که شامل 18 آینه شش ضلعی بوده و مانند یک قطعه پازل عظیم به نظر میرسد.
هر یک از آینهها که به اندازه یک میز نهارخوری هستند، از بریلیوم ساخته شدهاند و با فیلم نازکی از طلای تبخیرشده پوشانده شدهاند تا انعکاس نور مادون قرمز را بهینه کنند.
ناسا تلسکوپ جیمز وب را یک "ماشین زمان" توصیف کرده که قادر است دانشمندان را به 13.5 میلیارد سال قبل یعنی 200 میلیون سال پس از بیگبنگ ببرد.
انتهای پیام