خانواده گرامی صاحب شرکت های واردات خودرو به ایران

خانواده گرامی صاحب شرکت های واردات خودرو به ایران


خانواده گرامی صاحب شرکت های واردات خودرو به ایران


فعالیت های خاندان گرامی

 در سال 1360 کارگاه تولید تی بگ را در یکی از اتاقهای مرغداری ورچیده شده و باقیمانده از بقایای شرکت مصادره شده سیمرغ واقع در محله پونک در تهران مستقر کردند.

در همین راستا صادرات پسته را نیز بیشتر و بیشتر کردند تا جایی که نه تنها ارز مورد نیاز برای تامین مواد اولیه دستگاههای ساخته شده تامین میشد بلکه فعالیت و گسترش صادرات پسته به اروپا و مخصوصا ژاپن حجم بالایی از کار و فعالیت آنها را به خود اختصاص داد بصورتی که مازاد ارز صادراتی داشتند.با آقای تبلیغات همراه باشید.

در اواخر سال 67، بازار صادرات پسته به صورتی رواج پیدا کرده بود که دیگر نمی توانستند پسته را به راحتی از باغدار خریداری نمایند. بنابراین تصمیم گرفتند کالاها و ابزار مورد نیاز پسته کاران را وارد کنند تا در مقابل بتوانند پسته تولید شده آنان را معامله کنند.

از جمله اقلامی که پسته کار نیاز داشت وانت بار بود. به همین دلیل آنها در ازای صادرات پسته، اقدام به واردات وانت بار کردند. تا اینکه واردت خودرو سواری نیز از سال 70 قانون و مقررات خاص خودش را پیدا کرد و با استفاده از مجوزهای دانشجویی و کارگران خلیج واردات خودرو آزاد شد. بنابراین ایشان علاوه بر واردات وانت، شروع به واردات سواری کردند.

آنها نه تنها برای پسته کار بلکه برای مردم عادی هم خودرو وارد می کردند. گسترش این فعالیت آنها، در زمینه خودرو باعث شد نمایندگی کارخانه های خودروسازی میتسوبیشی ژاپن و هیوندای کره را بگیرند.

از آن پس ایشان با عقد قرارداد با مردم شروع به پیش فروش خودرو نمودند و مردم یک پیش پرداخت به آنها می دادند که به واسطه ی آن پسته خریداری و صادر می کردند و ارز حاصله از آن را به کارخانه میتسوبیشی و هیوندا می دادند و در مقابل خودرو تعهد شده به مردم را وارد میکردند.

بدین ترتیب کار آنها یک جریان چرخشی پیدا کرده بود بصورتیکه با استفاده از پیش پرداخت های دریافتی از محل قراردادهای منعقده برای تحویل خودرو به مردم، پسته می خریدند و به خارج می فرستادند و ارز حاصل از فروش پسته را به میتسوبیشی و هیوندای میدادند تا به خودرو مورد سفارش مردم تبدیل شود و پس از واردات و ترخیص و شماره گذاری به مردم تحویل می دادند و این فعالیت تا سال 1373 ادامه داشت.با آقای تبلیغات همراه باشید.

تا اینکه اوایل سال 74 دولت جلوی واردات خودرو را گرفت. آنها در آن زمان مطابق روال فوق و براساس قراردادهای منعقده با مردم بیش از 6000 دستگاه انواع خودرو برای تحویل به خریداران وارد کرده بودند ولی بموجب دستور دولت موفق به تحویل به مردم نشدند و مجبور شدند خودروها را برگردانند. آقای محمدرضا گرامی، فرزند مرحوم محمدگرامی، ماجرای آن سال را اینگونه تعریف می کند :"اجابت از این دستور و برگرداندن این تعداد خودرو جدا از ضرر و ضایعه بسیار بزرگی که برای فعالیتهای اقتصادی ما ببار آورده بود، 6000 مردم بحق مدعی را که به تشکیلات و خانواده ما اعتماد نموده بودند و پول خود را برای واردات خودرو در اختیار ما قرار داده بودند، نسبت به ما بی اعتماد نمود و بحران و ضربه عظیمی به کار و اعتبار و تجارت ما وارد نمود و در نتیجه همه خریداران برای استرداد آنی پولشان هجوم آوردند، درحالیکه برگرداندن و فروش فوری این تعداد خودرو مدل گذشته در خارج از کشور برای تامین بازپرداخت وجوه مردم عملا غیرممکن بود.

ما هر چه ملک و زمین و اموال و.... داشتیم فروختیم تا پول مردم را سریعتر پس بدهیم. حدودا روزی هزار نفر طلبکار نگران به دفاتر کار ما روبروی پارک ملت و میدان فردوسی هجوم می آوردند. پدرمان گفته بود برای تسویه آنها تا فرش زیر پایمان را باید بفروشیم. تا اواخر سال 78 طول کشید تا توانستیم آخرین ماشین های مرجوع شده را به صورت اوراقی بفروشیم و مردم را تسویه کنیم. اما بزرگترین ضایعه جبران ناپذیری که این جریان برای ما باقی گذاشت از دست دادن برادر کوچکترم بود که تلاش های عجیب و غریبی برای فروش این خودروها انجام میداد. برای پیدا کردن خریدار سفرهای طولانی به کشورهای آسیای میانه و این قبیل جاها میکرد. خودش را به هر آب و آتشی میزد تا هرچه زودتر پول مردم را فراهم کند تا اینکه متاسفانه در اثر این تلاشها و فشارها در خارج از کشور بیمار شد و درگذشت.با آقای تبلیغات همراه باشید.

مردمی که به ما و تشکیلات کاری پدر ما اعتماد نموده بودند بالاخره بطور کامل تسویه شدند و رضایت یک یک آنان حاصل گردید و فعالیت شرکت گلستان نیز در محل همان مرغداری بصورت بازسازی شده ادامه یافت و با عرضه محصولات و مایحتاج مصرفی مردم دوباره در زمینه ارائه محصولات مواد غذایی فعال شد و واردات و عرضه خودروهای سواری از کره و چین از سرگرفته شد و به لطف خداوند مجموعه ای با اشتغال زایی برای بیش از 3000 نفر پرسنل مجددا بکار و فعالیت مشغول گردید."


 هرچند در حال حاضر نسل سوم از « خانواده گرامي‌هاي تاجر » ، واردات خاندان را برعهده گرفته و مديريت مي‌كنند، اما نگاهي به شجره‌نامه آنها نشان مي‌دهد كه پدربزرگشان از همان ابتدا تاجري بنام در حوزه چاي و برخي مواد غذايي بوده است. البته هنوز هم « گرامي‌ها » سنت پدربزرگ را حفظ كرده و چاي و برخي ديگر از مواد غذايي را تحت برند « گلستان » تجارت مي‌كنند.



سایر فعالیت های خاندان گرامی

اطلس پارت، کشت و صنعت سیب زمینی شادی، کشت و صنعت گلداران، اندیشه صادق یزد، سفید کلاه، شیلان برنج شمال از دیگر شرکت های گروه تجاری گرامی می باشند .


نسل سوم خانواده گرامی ها

در حال حاضر، نسل سوم از «خانواده گرامی‌ های تاجر» ، واردات خاندان را برعهده گرفته و مدیریت می‌ کنند، و هرجا صحبت از «هیوندایی موتورز» و «کیاموتورز کره» به میان می‌ آید، نام این خاندان است که می‌ درخشد! روزگاری میتسوبیشی، دورانی کوماتسو و حالا نیز هیوندایی و کیا و البته جیلی! این کارنامه کاری «گرامی‌ ها» در حوزه واردات خودروست که شروع آن به حول و حوش سال 1990 میلادی برمی‌ گردد.

«آسان موتور» و «اطلس خودرو» دو شرکت بزرگی به شمار می‌ روند که تحت مدیریت خاندان «گرامی» به واردات خودرو مشغولند. «گرامی‌ ها» البته به جز این دو، شرکتی دیگر را نیز به نام «آسان خودرو» تشکیل داده‌ اند، که نماینده رسمی «جیلی موتورز» چین محسوب می‌ شود.

نگاهی به آمار واردات خودرو به ما چنین می‌ گوید که هم اکنون بیش از 90 درصد خودروهای وارداتی به کشور را این سه شرکت به خصوص «آسان موتور» و «اطلس خودرو» برعهده دارند.با آقای تبلیغات همراه باشید.


قانون انحصار واردات خودرو

آنها در شرایطی توانسته‌ اند به واردکننده شماره یک خودرو در کشور ایران تبدیل شوند، که شرکت‌ هایی مانند ایرتویا (واردکننده تویوتا)، ستاره ایران (واردکننده بنز) و پرشیا خودرو (واردکننده بی‌ام و)، مدت‌ هاست به دلیل مساله حاصل از تحریم‌ های بین‌ المللی، فعالیتی در زمینه واردات ندارند و اگر هم دارند، بسیار محدود و کم است.

دلیل اصلی این ارتقا تصویب قانون منحصر شدن واردات خودرو به نمایندگی‌ های رسمی میباشد، که این طرح مخالفان بسیاری داشته.

اما قانون انحصار به این معنی است که ورود خودرو فقط با داشتن مجوز از نمایندگی رسمی آن خودرو در کشور امکانپذیر میباشد، لذا باعث میشود که فقط افراد معدودی بتوانند خودرو وارد کنند واین یعنی انحصار بازار ورود خودرو در دست یک نماینده خاص. که هدف این انحصار خدمات پس از فروش است، به این معنی که کسی حق وارد کردن و فروش خودرو بدون دادن گارانتی و خدمات پس از فروش نمیباشد.

و از آنجایی که تنها این شرکت ها توانایی ارائه خدمات پس از فروش را دارا هستند وارد کننده های خودرو باید از آنها مجوز بگیرند تا شامل خدمات پس از فروش شوند، که آنها نیز به ازای دادن مجوز واردات درصدی از قیمت خودرو را اخذ می کنند این در حالیست که قیمت خودرو یک بار به طور کامل به شرکت اصلی پرداخت شده و آن مبلغ پرداختی شامل هزینه خدمات و گارانتی نیز میشده است. دقیق مثل آنکه ایران خودرو یک بار پژو را 30 میلیون بفروشد و یک بار هم 2 میلیون تومان بابت خدمات پس از فروش در اهواز اخذ کند .

فربد زاوه، کارشناس صنعت خودرو، می‌گوید: وزارت صنعت، معدن و تجارت عنوان کرده که برای مقابله با عرضه خودروهای دست دوم به جای خودروی نو، واردات را انحصاری کرده است. البته این قانع کننده نیست زیرا تک تک خودروهای وارداتی از سوی سه نهاد مختلف گمرک، سازمان استاندارد و پلیس راهنمایی و رانندگی چک و ارزیابی می‌شود.

وی خاطرنشان می‌کند که " ادعای واردات خودروهای کارکرده با وجود چنین روند نظارتی و منحصر کردن واردات به نمایندگی‌ های به اصطلاح رسمی به معنای آن است که وزارت صنعت، معدن و تجارت به کارکرد این نهادها اعتماد ندارد و اعتمادش به شرکت‌ های خصوصی بیشتر است."

باید دید سرنوشت اجرای طرحی که بیشتر کارشناسان در حوزه‌ های مختلف با آن مخالفت کرده‌ اند چه خواهد بود. در این زمینه عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی معتقد است که " انحصاری کردن هر بازاری معلول ارتباطات و رانت‌ خواری‌های پشت پرده است." همه چیز آنجاست ... جایی که اولویت‌ ها در حفظ منافع ملی و منافع خانوادگی، جا به جا می‌شود.با آقای تبلیغات همراه باشید.

این خانواده همچنین اخیرا با ایده گرفتن از شرکت”سون الون” آمریکا اقدام به راه اندازی فروشگاههای زنجیره ای در جنوب شهر تهران نموده است. این شرکت، ایران خودرو سمنان را خریداری کرده و یکی از خودروهای چینی را که وارد ایران می کند در این شرکت تولید کند.


فعالیت های خیریه ای

  • بیمارستان مهدی کلینیک

موسسه جمعیت تعاون اسلامی و موسسه نیکوکاری حضرت فاطمه الزهرا وپروژه عظیم بیمارستان مهدی کلینیک ، یکی از چندین پروژه خیریه این موسسه است که به وصیت مرحوم حاج سید محمد گرامی موسس و بنیانگذار گروه تجاری گرامی و در راستای تحقق بخشیدن به تعهد اجتماعی و دیدگاه بشر دوستانه این گروه در حال انجام است .



اين روزها « گرامي‌ها » را بيشتر با واردات خودرو مي‌شناسند و هرجا صحبت از « هيوندايي موتورز » و « كياموتورز كره » به ميان مي‌آيد، نام اين خاندان است كه مي‌درخشد! روزگاري ميتسوبيشي، دوراني كوماتسو و حالا نيز هيوندايي و كيا و البته جيلي! اين كارنامه كاري «گرامي‌ها» در حوزه واردات خودروست كه شروع آن به حول و حوش سال 1990 ميلادي برمي‌گردد.

« آسان موتور » و « اطلس خودرو » دو شركت بزرگي به شمار مي‌روند كه تحت مديريت خاندان « گرامي » به واردات خودرو مشغولند. « گرامي‌ها » البته به جز اين دو، شركتي ديگر را نيز به نام « آسان خودرو » تشكيل داده‌اند، كه نماينده رسمي « جيلي موتورز » چين محسوب مي‌شود.

نگاهي به آمار واردات خودرو به ما چنین می‌گوید که هم اكنون بيش از 90 درصد خودروهاي وارداتي به كشور را اين سه شركت به خصوص « آسان موتور » و « اطلس خودرو » برعهده دارند.

اين لقب البته به مدد ضعف و يا تحريم ساير واردكنندگان خودرو و طي يكي دو سال گذشته نصيب خاندان « گرامي » شده است.


  چای و برنج و خودرو

 شاید گزاف نباشد اگر «خانواده گرامی» را مشهورترین نام در واردات خودرو به ایران بدانیم، خانواده‌ای که البته بخش عمده تجارتش به مواد غذایی از جمله چای و برنج مربوط می‌شود.  با اين حال، اين روزها «گرامي‌ها» را بيشتر با واردات خودرو مي‌شناسند و هر جا صحبت از «هيوندايي موتورز» و «كياموتورز كره» به ميان مي‌آيد، نام اين خاندان است كه مي‌درخشد! روزگاري ميتسوبيشي، دوراني كوماتسو و حالا نيز هيوندايي و كيا و البته جيلي! اين كارنامه كاري «گرامي‌ها» در حوزه واردات خودرو است كه شروع آن به حول و حوش سال 1990 ميلادي برمي‌گردد. «گرامی بزرگ» که از وی به‌عنوان یکی از تاجران بنام کشور در پیش از انقلاب یاد می‌شود، اکنون در قید حیات نیست و در حال حاضر پسر وی –احمد گرامی- است که تجارت خودرو در خاندان گرامی را مدیریت می‌کند.  «آسان موتور» و «اطلس خودرو» دو شركت بزرگي به شمار مي‌روند كه تحت مديريت خاندان «گرامي» به واردات خودرو مشغولند و اولي محصولات هيوندايي را وارد كشور مي‌كند و دومي نيز خودروهاي كيا را. «گرامي‌ها» البته به جز اين دو، شركتي ديگر را نيز به نام «جیلیران» (آسان خودرو سابق) تشكيل دادند كه نماينده رسمي «جيلي موتورز» چين محسوب مي‌شود و دو-‌سه سالی است که محصولات اين خودروساز را به ایران وارد می‌کند. تا یکی دو سال پیش، آمار واردات خودرو نشان می‌داد بیشتر خودروهای خارجی توسط همین سه شرکت (اطلس خودرو، آسان موتور و جیلیران) به ایران وارد می‌شدند و با این حساب، «گرامی‌ها» سلطان واردات خودرو بودند، اما حالا «بازار» اصلا دیگر سلطانی ندارد.

 با آقای تبلیغات همراه باشید.


مصاحبه با سید محمد رضا گرامی (شرکت گلستان)

 

نام و نام خانوادگی: سید محمد رضا گرامی

نام محصول: چای، برنج، زعفران، حبوبات و پسته و صادرات آن به کشورهای خارجی

شرکت: گلستان

تحصیلات: لیسانس مدیریت بازرگانی

 


در سال 1335 در یک خانواده ی اصالتا یزدی در محله ی دریان نو تهران متولد شدم. تا زمان قبل از انقلاب فعالیت اصلی پدرم مرحوم حاج سیدمحمدگرامی (بنیانگذار شرکت گلستان) تولید و واردات و بسته بندی و توزیع چای در کشور بود.   یک شرکت مرغداری هم به نام سیمرغ تاسیس کرده بود که با  یک شرکت آمریکایی همکاری می کرد و در آمارهای قبل از انقلاب با تولید روزانه بیش از 250تن  گوشت و تخم مرغ  در اقسا نقاط کشور از یزرگترین شرکتهای های مرغداری  در خاورمیانه و به روایاتی در جهان محسوب میشد ولی بعدا در جریان انقلاب مصادره و از دست پدرم خارج شد و متاسفانه دیگر تولید و فعالیت عمده ای  نمی نماید.

 

پدرم علاقه زیادی داشت که فرزندانش تحصیلات عالیه داشته باشند وعقیده داشت اگر شرایط خوب تحصیل در ایران نبود به خارج بروند در نتیجه همه ی ما را برای تحصیل به آمریکا فرستاد.

 

من تا سن 16 سالگی در ایران بودم و بعد از آن همانند  2 برادر بزرگتر به آمریکا رفتم و برادر کوچکتر نیز به همین ترتیب بعد از من برای ادامه تحصیل به آمریکا آمد.    درآنجا روزها به دبیرستان میرفتم و بعدازظهرها و شبها در رستوران کار میکردم. در رشته مدیریت بازرگانی وارد دانشگاه شدم و بعداز اتمام رشته بازرگانی مجداً در رشته کامپیوتر به تحصیل ادامه دادم و بعد از انقلاب در سال 1359  تجصیل را رها کردم وبه ایران آمدم.با آقای تبلیغات همراه باشید.

 

در آن زمان بیشتر دنبال کار بازرگانی و تلفیق آن با سیستم های مکانیزه و کامپیوتر بودم و از آرزوهایی که داشتم این بود که کاری را در ایران به صورت کامپیوتری و تلفیق شده با تکنیک روز در آورم که این خودش گرایشی را در من ایجاد کرده بود که به دنبال رشته دوم یعنی کامپیوتر بروم.

 

وقتی به ایران آمدم تازه نفس بودم و طی چند ماه اول سعی کردم برای کمک به حل مشکلاتی که در جریان انقلاب برای پدر و برادرانم پیش آمده بود وارد شوم ولی مشکلات به حدی پیچیده و هر روز در تغییر بود که اگر می خواستم به عمق مسائل پی ببرم یک سال به طول می انجامید از این رو با برادر و پدرم توافق کردیم که من فعالیت جدیدی را آغاز کنم.  

 

در آن زمان تنها محموله چای وارداتی شرکت گلستان که به گمرک خرمشهر رسیده بود بدست عراقی ها غارت شده بود و بدهی سنگینی به بانکهای طرف حساب شرکت باقی گذاشته بود و به خاطر ممنوعیت واردات کالا،   فعالیت شرکت متوقف شده بود و نمی توانست کار بسته بندی چای را ادامه دهد.   پدرم در شرکت دیگری هم شریک بود که از نظر اجرایی زیاد در آن دخیل نبودیم، ولی از نظر مالی به آن متعهد بودیم که شرکت ایران سرعت بود و نزدیک به 500 کامیون حمل و نقل داشت که مواد اولیه و خوراک دام را از بنادر کشور به مرغداریها از جمله سیمرغ میرساند ولی بخاطر شلوغی انقلاب، راننده ها کامیونها را برده بودند و کار را تعطیل کرده بودند و کسی نبود که به شرکت نظم بدهد ولی بدهی های شرکت باقی مانده بود بنابراین متوجه شدم  حل مشکلات آن نیز از عهده ی من خارج است پس به دنبال یک کار جدید و نو رفتم.

 با آقای تبلیغات همراه باشید.

اولین کار تجاری را با واردات روغن خوراکی شروع کردم ولی بلافاصله متوجه شدم که واردات مواد غذایی هم قرار نیست در دست بخش خصوصی قرار بگیرد و دولت تصمیم گرفته که بخش واردات را در اختیار خود بگیرد، لذا کار واردات را نیز رها کردم و به دنبال کار تولیدی رفتم.

 

آن زمان به دلیل محدودیتهایی که برای واردات و صادرات چای وجود داشت و نیازی که به چای تی بک احساس می شد، تصمیم گرفتم به دنبال تولید و بسته بندی چای که همان فعالیت اولیه پدری بود بروم.

 

یکی از ماشین آلات بسته بندی تی بگ که شرکت گلستان سالها قبل از آلمان وارد کرده بود و در انبار شرکت بلااستفاده مانده بود را باتفاق یکی از مکانیکهای جوان و بااستعداد شرکت ظرف سه ماه تعمیر و بازسازی کردیم و به راه انداختیم و با مقدار کمی مواد اولیه، کاغذ فیلتر و سیم منگنه موجود در انبار شروع به تولید و عرضه چای کیسه ای به بازار نمودیم  و بلافاصله تقاضای زیادی برای تولید عمده به ما رجوع شد.

 

جدا از تقاضای خوب بازار، عمده مصرف کننده های چای کیسه ای را ارگانهای دولتی و ارتشی تشکیل می دادند که برای مصرف در جبهه استفاده می کردند بنابراین ظرف دو/سه ماه ظرفیت تولید را از یک شیفت به سه شیفت افزایش دادیم و متوجه شدیم که هنوز جوابگوی تقاضای بازار نخوا هیم بود. لذا تصمیم گرفتیم دستگاه جدیدی از آلمان وارد کنیم ولی در پی گیری برای واردات دستگاه با محدودیتهای ارزی وزارت صنایع مواجه شدیم که ارز را فقط به کالاهای ضروری تخصیص می دادند بنابراین ارز موردنیاز برای ورود دستگاه تی بگ را اختصاص ندادند و عنوان کردند که چای کیسه ای جزء کالاهای لوکس است اما ما با این نظریه موافق نبودیم بنابراین تصمیم گرفتیم از روی همان دستگاه قدیمی کپی کنیم.

آن زمان در سال 1360 کارگاه تولید تی بگ را در یکی از اتاقهای مرغداری ورچیده شده و باقیمانده از بقایای شرکت مصادره شده سیمرغ  واقع در محله پونک در تهران مستقر کردیم.   سایر سالنهای خالی مرغداری نیز توسط پدرمان و به اصرار مادرمان در اختیار حدود 40 خانوار از معاودین رانده شده از عراق قرار داده شده بود تا سرپناه موقتی برایشان باشد. فعالیت شبانه روزی کارگاه تی بگ نیز برای تعدادی از آنان ایجاد کار و درآمد نموده بود.   مشخص بود که اکثرشان از سر و وضع  و زندگی خوبی در بغداد برخورداربودند ولی بخاطر شرایط جنگ از دست داده بودند و با دست خالی به ایران آمده بودند.   امروز که به آن دوران می نگریم بوضوح می بینیم که این کار خیرخواهانه پدر و مادرمان برای سکنی دادن به آن رانده شدگان هرچند در یک اتاق مرغداری متروکه، ولی خود موجب برکت کار و فعالیت ما شده بود.

 

این دستگاه شبها تولید می کرد و روزها قطعات دستگاه را باز می کردیم و به تراشکاری ها میبردیم و از روی آنها کپی می کردیم و دوباره برای ادامه تولید بر روی دستگاه می بستیم.با آقای تبلیغات همراه باشید.

 

دو سال طول کشید تا دو دستگاه اولیه را کپی برداری کنیم نتیجه ی این کار برای من بسیار افتخار آمیز بود. ولی مشکل بزرگ دیگری پیش روی ما قرار داشت که تهیه مواد اولیه و کاغذ فیلتر موردنیاز این دستگاه میبایست از خارج وارد می شد و قابل تولید در داخل نبود و وزارت صنایع نیز تولید تی بگ را همچنان لوکس تلقی مینمود و ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه تولید تی بگ را نیز اختصاص نمی داد.   پس ما تصمیم گرفتیم که پسته صادر کنیم و با استفاده از ارز حاصل از صادرات پسته اقدام به واردات  کاغذ فیلتر و سایر مواد اولیه مورد نیاز کنیم.

 

با سروع  فعالیتهای صادراتی حدود دو سالی از نظر مواد اولیه تامین شدیم  و دوباره به ساخت و توسعه ی دستگاههای تی بگ پرداختیم و تا سال 1366حدود  70 دستگاه ساخته شد و کار را گسترش دادیم.

 

به همین ترتیب صادرات پسته را نیز بیشتر و بیشتر کردیم تا جایی که نه تنها ارز مورد نیاز برای تامین مواد اولیه دستگاهها ساخته شده تامین میشد بلکه فعالیت و گسترش صادرات پسته به اروپا و مخصوصا ژاپن حجم بالایی از کار و فعالیت ما را به خود اختصاص داد بصورتی که مازاد ارز صادراتی داشتیم.

 

در اواخر سال 67، بازار صادرات پسته به صورتی رواج پیدا کرده بود که دیگر نمی توانستیم پسته را به راحتی از باغدار خریداری کنیم. بنابراین تصمیم گرفتیم کالاها و ابزار مورد نیاز پسته کاران را وارد کنیم تا در مقابل بتوانیم پسته تولید شده آنان را معامله کنیم.

 

از جمله اقلامی که پسته کار نیاز داشت وانت بار بود. به همین دلیل ما در ازای صادرات پسته، اقدام به واردات وانت بار کردیم. تا اینکه واردت خودرو سواری نیز از سال 70 قانون و مقررات خاص خودش را پیدا کرد و با استفاده از مجوزهای دانشجویی و کارگران خلیج  واردات خودرو  آزاد شد. بنابراین ما علاوه بر واردات وانت، شروع به واردات سواری کردیم.

 

ما نه تنها برای پسته کار بلکه برای مردم عادی هم خودرو وارد می کردیم.   گسترش این فعالیت ما در زمینه خودرو باعث شد نمایندگی کارخانه های خودروسازی میتسوبیشی ژاپن و هیوندای کره را بگیریم.

 

از آن پس ما با عقد قرارداد با مردم شروع به پش فروش خودرو کردیم و مردم یک پیش پرداخت به ما می دادند که به واسطه ی آن پسته خریداری و صادر می کردیم و ارز حاصله از آن را به کارخانه میتسوبیشی و هیوندا می دادیم و در مقابل خودرو تعهد شده به مردم را وارد میکردیم.

 

بدین ترتیب کار ما یک جریان چرخشی پیدا کرده بود بصورتیکه با استفاده از پیش پرداخت های دریافتی از محل قراردادهای منعقده برای تحویل خودرو به مردم،   پسته می خریدیم و به خارج می فرستادیم و ارز حاصل از فروش پسته را به میتسوبیشی و هیوندای میدادیم تا به خودرو مورد سفارش مردم تبدیل شود و پس از واردات و ترخیص و شماره گذاری به مردم تحویل می دادیم و این فعالیت تا سال 1373 ادامه داشت.با آقای تبلیغات همراه باشید.

 

تا اینکه اوایل سال 74 دولت جلوی واردات خودرو را گرفت.    ما در آن زمان مطابق روال فوق و براساس قراردادهای منعقده با مردم بیش از 6000 دستگاه انواع خودرو برای تحویل به خریداران وارد کرده بودیم ولی بموجب دستور دولت موفق به تحویل به مردم نشدیم و مجبور شدیم خودروها را برگردانیم. اجابت از این دستور و برگرداندن این تعداد خودرو جدا از ضرر و ضایعه بسیار بزرگی که برای فعالیتهای اقتصادی ما ببار آورده بود، 6000 مردم بحق مدعی را که به تشکیلات و خانواده ما اعتماد نموده بودند و پول خود را برای واردات خودرو در اختیار ما قرار داده بودند، نسبت به ما بی اعتماد نمود و بحران و ضربه عظیمی به کار و اعتبار و تجارت ما وارد نمود و در نتیجه همه خریداران برای استرداد آنی پولشان هجوم آوردند، درحالیکه برگرداندن و فروش فوری این تعداد خودرو مدل گذشته به خارج از کشور برای تامین بازپرداخت  وجوه مردم عملا غیرممکن بود. اما آنچه در واقع ما را از این بحران عظیم نجات داد اول لطف و عنایت خداوند و بعد دعای خیر همان معاودین رانده شده ای بود که در سال 1360 به یک سرپناه ساده در گوشه ای از سالن مرغداری متروکه اکتفا نموده بودند.

 

ما هر چه ملک و زمین و اموال و.... داشتیم فروختیم تا پول مردم را سریعتر  پس بدهیم.   حدودا روزی هزار نفر طلبکار نگران به دفاتر کار ما روبروی پارک ملت و میدان فردوسی هجوم میآوردند.    پدرمان گفته بود برای تسویه آنها تا فرش زیر پایمان را باید بفروشیم.   تا اواخر سال 78 طول کشید تا توانستیم آخرین ماشین های مرجوع شده را به صورت اوراقی بفروشیم و مردم را تسویه کنیم.   اما بزرگترین ضایعه جبران ناپذیری که این جریان برای ما باقی گذاشت از دست دادن برادر کوچکترم بود که تلاش های عجیب و غریبی برای فروش این خودروها انجام میداد.   برای پیدا کردن خریدار سفرهای طولانی به کشورهای آسیای میانه و این قبیل جاها میکرد.   خودش را به هر  آب و آتشی میزد تا هرچه زودتر پول مردم را فراهم کند تا اینکه متاسفانه در اثر این تلاشها و فشارها در خارج از کشور بیمار شد و درگذشت.   اما از برکت دعای همان معاودین رانده شده ای که در سال 1360 در سالنهای مرغداری متروکه سکنی گرفته بودند،   مردمی که به ما و تشکیلات کاری پدر ما اعتماد نموده بودبند بالاخره بطور کامل تسویه شدند و رضایت یک یک آنان حاصل گردید و فعالیت شرکت گلستان نیز در محل همان مرغداری بصورت بازسازی شده ادامه یافت  و با عرضه محصولات و مایحتاج مصرفی مردم دوباره در زمینه ارائه محصولات مواد غذایی فعال شد و واردات و عرضه خودروهای سواری از کره و چین از سرگرفته شد و به لطف خداوند مجموعه ای با اشتغال زایی برای بیش از 3000نفر پرسنل مجددا بکار وفعالیت مشغول گردید.


زندگینامه مدیران برتر را در سایت آقای تبلیغات دنبال کنید.


 



Profile
Full Name
Email Or phone number
Secure Code

ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top