به نقل از گیزمگ، این کیسههای کوچک مملو از عوامل مسدودکننده عصبی است که به تسکین درد بیماران کمک میکند.
اپیوئیدها(مواد شبه افیونی) اغلب به عنوان روشی موثر برای تسکین دردهای پس از انجام عمل جراحی استفاده میشوند. اما در کنار تاثیر بسیار زیادی که دارند، دارای عوارض جدی مانند احتمال اعتیاد نیز هستند.
به همین دلیل محققان دست به ساخت سیستمی زدند که احتمال بروز این عوارض را از بین میبرد.
ایده توسعه این سیستم جدید این است که در زمان بستری بودن بیماران در بیمارستان، به آنها مسکنهایی داده شود که دردهای ناشی از انجام عمل جراحی را درآنان کاهش دهد. همچنین از این لیپوزومها نیز برای تزریق در محل زخم استفاده شود.
پس از آن این بیماران به همراه یک دستگاه فراصوت قابل حمل از بیمارستان مرخص میشوند.
زمانی که تاثیر مسکنهای از بین رفته و درد در بیماران آغاز میشود، آنها میتوانند از این دستگاه غیرتهاجمی برای فرستادن پالسهای فراصوت به بافتهایی که لیپوزومها در آن قرار دارند استفاده کنند.
این کار سبب میشود تا مولکولهایی که sono-sensitizers نام داشته و در دیوارههای لیپوزوم قرار دارند، در هم شکسته شده و عوامل مسدود کننده عصبی را درست در جایی که به آنها نیاز است آزاد کنند.
گفتنی است که این پروسه میتواند چندین بار تکرار شود.
این لیپوزومها تا 3 روز پس از تزریق، قابلیت فعال سازی داشته و میزان آزاد سازی مسدود کنندههای عصبی میتواند به سادگی با تنظیم مدت زمان و شدت ارائه امواج فراصوت کنترل شود.
محققان این پژوهش اظهار کدند: سوء مصرف مواد مخدر یک مشکل رو به رشد در مراقبتهای بهداشتی بوده و در آینده، این سیستم میتواند به طور بالقوه و با ارائه داروهای موثر و غیر مخدر جای آن را بگیرد.