به گزارش سایت رسمی دکتر حسین ناصری،به نقل از زهرا مرادی در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: در دوران کرونا از خوراندن نوشابههای شیرین به خصوص گازدارها، فست فودها، تنقلات، انواع کیکها، کلوچهها، شکلاتهای مختلف و همه موادی که عمدتاً قند ساده هستند به فرزندان خودداری شود چراکه قند ساده عارضه بیماری را برای بچه بیشتر میکند.وی با بیان اینکه مصرف میوه و سبزیجات در کودکان در دوران کرونا باید بیشتر از قبل باشد، ادامه داد: اینکه فقط با لیموشیرین و لیموترش ویتامین C دریافت میکنیم، کافی نیست بلکه همه میوهها از ویتامین C برخوردارند.
مرادی عنوان کرد: کودکان زیر دو سال باید مکملها را طبق پروتکل خود دریافت و از تولد تا ۲ سالگی، روزی ۱۵۰۰ واحد ویتامین A و ۴۰۰ واحد ویتامین D مصرف کنند.
این متخصص تغذیه افزود: کودکان از دو سالگی به طور معمول نیاز به مکمل خاصی ندارند مگر اینکه کمبود آن اثبات شده باشد، تنها مکملی که در پروتکل کشوری تأکید شده، دریافت ویتامین D است که مصرف روزانه ۸۰۰ واحد برای کودکان بالای ۲ سال تا ۶۰ سال ضروری است که کمبود آن در جامعه رخ ندهد.
وی در خصوص ابتلاء به کووید ۱۹ در سنین مختلف، اظهار کرد: امکان تشخیص و بروز کرونا در همه گروههای سنی وجود دارد به طوریکه در ابتدای شیوع آن، نوزاد ۴۸ ساعته و نوزاد ۱۵ روزه مبتلا به کرونا در جهان داشتیم و به ایران مرتبط نبود اما نکتهای که اهمیت دارد، این است که بیماریهای زمینهای به ویژه دیابت، فشارخون، قلبی و عروقی، خودایمنیها، اختلالات کبدی، کلیوی، ریوی و انسداد ریوی در کودکان میتواند عامل کرونا باشد.
مرادی گفت: کرونا بیماریهای زمینه را شدیدتر میکند تا جاییکه میتواند منجر به فوت افراد شود.
این متخصص تغذیه ادامه داد: شیوع کرونا در بین کودکان و بزرگسالان تقریباً مساوی است، اما هنوز در کل جهان گزارش مرگ کودکان ناشی از کرونا زیر ۱۲ سال نداشتیم.
وی با بیان اینکه گاهی خانوادهها متوجه ابتلای کودک به کرونا نمیشوند، اظهار کرد: کووید ۱۹ اغلب در کودکان به شکل سرماخوردگی ساده خود را نشان میدهد و خانوادهها متوجه ابتلای کودک به کرونا نمیشوند، البته این بیتوجهی از یک نظر خوب است که استرس نمیگیرند و فکر میکنند فرزندشان سرما خورده است، اما بهتر است کودکان در دوران سرماخوردگی نیز به مدت دو هفته قرنطینه شوند و با بزرگترها دیدار نداشته باشند.
مرادی افزود: همه کودکانی که در دوره پاندمی کووید ۱۹ قرار دارند، امکان دارد علائم سرفه، سرماخوردگی، تب، بیحالی و اسهال پیدا کنند که در این دوران باید رفتارهای اجتماعی و فاصلهگذاری اجتماعی رعایت شود.