7 اصول بنیادی در سخنرانی های عمومی که کارآفرینان باید بر آنها تسلط پیدا نمایند

7 اصول بنیادی در سخنرانی های عمومی که کارآفرینان باید بر آنها تسلط پیدا نمایند



سخنرانی عمومی امری دشوار در نظر گرفته می شود،چراکه معمولاً افراد به عنوان مهمان افتخاری در رویدادی رسمی در جمع به سخنرانی می پردازند. از این رو، فراگیری مهارتهای سخنرانی عمومی، امری ضروری شمرده می شود و به سخنرانانی که اکثراً می بایست که در مکان های مختلف سخنرای نمایند توصیه می گردد.

برای مثال، کارآفرینانی که می بایست به معرفی خدماتی جدید در حضور سهامداران، مشتریان و سرمایه گذاران بپردازند یا در رسانه ای مصاحبه داشته باشند و یا در جمع دیگر کارآفرینان مطلبی را ارائه دهند می توانند از 7 اصول بنیادی ذیل بهره مند گشته و با فراگیری آنها، موفق تر عمل کنند.


  •  پوشش و زبان بدن مناسب

جهت ایجاد تاثیر مثبت بر اولین برداشت دیگران، قدرتمند و توانا به نظر آیید از پوشش مناسبی برخوردار باشید و لباس شیک به تن کنید. به علاوه، طرز ایستادن به هنگام ارائه اهمیت زیادی دارد، چرا که نه تنها موجب بهتر شدن زبان بدن بلکه موجب کنترل تنش نیز می گرددکه در نهایت شما را با اعتماد به نفس تر نشان خواهد داد. بی قراری بیش ازحد و یا سایر نشانه های عصبی اثر سویی بر ارائه و حرفه ای به نظر رسیدن سخنرانان می گذارند.


  • کنترل سرعت سخنرانی

بر اثر ناراحتی های عصبی و توهمات منفی در هنگام ارائه سخنرانی، اکثراً سخنرانان سرعت ادای کلمات را خیلی پائین آورده و یا بیش از حد بالا می برند که هر دو نشانگر تسلط نداشتن و غیر حرفه ای بودن سخنرانان می باشند که این امر موجب درست فهمیده نشدن مطلب می شود. کنترل صحیح سرعت سخنرانی و همچنین ادای درست و تاکید بر کلمات مهم، امری ضروری در ارائه سخنرانی می باشند.


  • جلوگیری از استفاده کلمات پر کننده

استفاده از کلمات پر کننده مثل مممم یا اِاِاِ جزو عادتهایی است که کنار گذاشتن آن ، بسیار دشوار است. اکثر سخنرانان از چنین کلمات پر کننده زیاد استفاده می کنند، چرا که بهترین راه برای استراحت کردن و تمرکز دوباره بر مطالب است. ولی، استفاده بیش از حد از نوع کلمات بیانگر حرفه ای نبودن است و حواس مخاطبان را پرت خواهد کرد.

از این رو، نسبت به استفاده بیش از حد آنها هشیار باشید و در عوض با برنامه ریزی صحیح، به موقع سکوت کنید و پس از آن با تمرکز دوباره ادامه سخنرانی خود را ارائه دهید. به علاوه، شما می توانید با تمرین، به تدریج از کلمات پر کننده کمتری استفاده کنید و سخنرانی حرفه ای تری را ارائه نمایید.


  • برقراری ارتباط چشمی با مخاطبان

برقراری ارتباط چشمی با مخاطبان یکی از تاثیرگذارترین روش های نشان دادن اعتماد به نفس می باشند ولی بکارگیری این روش در ابتدا کمی پیچیده به نظر می رسد که با تمرین بهبود می یابد. به هنگام ارائه، سخنرانان می بایست که ارتباط چشمی مستقیم با تمام مخاطبان برقرار کنند؛ چرا که این امر باعث می شودکه حس کنترل به دست آورند و همچنین بتوانند این حس را به شنوندگان القا کنند که شخصا با آنها صحبت می کنند.

  • مشتاق نمودن مخاطبان

 علاوه بر برقراری ارتباط چشمی با مخاطبان، سعی در مشتاق نمودن و شریک نمودن آنها در سخنرانی داشته باشید و راهکارهایی را برای این مسئله از قبل در ذهن داشته باشید . از آنها سوالهایی بپرسید و یا خواستار کمک از آنها باشید. حتی اگر تمایلی به شرکت نمودن شنوندگان ندارید، از آنها بخواهید که تشویق کنند و یا دستهای خود را به نشانه علامتی بالا ببرید.


  • نفع بردن از حرکات دست و پا

بعضی از حرکات دست و پا باعث بهتر شدن ارائه مطلب می گردند. برای مثال حرکات کنترل شده دستان به هنگام سخنرانی حاکی از تاکید بر مطلبی است و یا زمانی که دستان به سمت بالا می روند، بیانگر آن است که سخنران هیجان زده گشته و میخواهد قدرت خود را نشان دهد.با آقای تبلیغات همراه باشید.


  • تمرین ارائه

مطالبی که قصد ارائه شان دارید را از قبل چند مرتبه خوانده و سخنرانی تان را تمرین کنید. این امر موجب می شود که مطالب مهم را به خاطر سپرده و اعتماد به نفس بیشتری کسب کنید. نکته حائز اهمیت آن است بیش از حد تمرین نکنید ،چرا که باعث رباتی حرف زدن در سخنرانی می شود.

فنون مذکور بالا، پایه ای ترین اصولی می باشند که در تمام سخنرانی ها باید انجام گیرند و سخنرانها با تمرین نبودن آنها می توانند سخنرانی های بهتری را ارائه دهند و قادر به کسب موفقیت های بیشتری شوند.


ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top