توانایی در انجام مذاکرات نقش مهمی را دز حرفه و شغل افراد ایفا می کنند چرا که اغلب در خصوص شغل، حقوق و ارتقای شغلی ، فروش و کسب مشتریان به انجام مذاکرات پرداخته می شود. می توان اظهار کرد که برخی از حرفه ها برای مثال وکلا و سرمایه گذاران بانکی بی وقفه بر انجام مذاکرات می پردازند. استراتژی ها و ترفند های زیر به افراد کمک می کند تا به نحو احسن به انجام مذاکرات بپردازند.
این استراتژی ها را در سایت آقای تبلیغات دنبال کنید.
1. به اشتراک گذاری اطلاعات
مذاکره کنند گان اغلب به ارائه کارت های ویزیت خود می پردازند چرا که استراتژی کوچکی است که تأثیرات مثبت بسیاری بر نتایج نهایی می گذارد. با ارائه کارت ویزیت می توانید اعتماد دیگران را به خود جلب کنید. جلب اعتماد امری دو طرفه است که شما زمانی می توانید اعتماد دیگران را جلب کنید که خود نیز به آنها اعتماد داشته باشید . مطالعات انجام شده بیانگر این حقیقت می باشند که ارائه اطلاعات مرتبط با موضوع مذاکره و حتی موضوعات غیر مرتبط موجب جلب اعتماد طرفین قرار داد می گردد. برای مثال ، پیش از انجام مذاکرات و معاملات ، در خصوص سرگرمی ها و دیگر موارد شخصی کمی صحبت نمائید به گونه ای که خود را به طور مختصر معرفی کرده و موجب شوید که فرد مقابل به شما اعتماد کند . روش مذکور تأثیر مثبت و ویژه ای بر روند انجام مذاکره و نتیجه کسب نهایی می گذارد.
2. اولویت بندی خواسته های تان
به طور معمول ، مذاکره کنند گان به هنگام انجام مذاکرات بر آنچه که برایشان اهمیت دارد واقفند و به اولویت بندی خواسته های شان پرداخته اند . برای مثال ، به هنگام انجام مذاکرات با مشتریان، می دانید که قیمت در اولویت قرار دارد و اگر به توافق نرسید مطمئنا به ادامه ی مذاکره نخواهید پرداخت . طبق مطالعات انجام شده ، مذاکره کنندگان با بیان اولویت های خود و صحبت درباره ی آنها می توانند آنچه که می خواهند را بیان کرده و به توافق برسند.
3. شناخت و شناسایی قیمت و شرایط مورد نظرتان
دو عبارت اصلی که در مذاکرات مورد استفاده قرار می گیرند Target price و walkaway price می باشند.Target price به معنای قیمتی است که امیدوار هستید که با آن موافقت شود و walkaway price به معنای قیمتی است که به عنوان قیمت دوم در نظر دارید. از این رو انجام تحقیق و بررسی موارد پیش از حاضر شدن بر سر میز مذاکره اهمیت بسیاری دارد و اطلاعاتی که بدست می آورید می بایست که پایه ی قوی داشته باشند چرا که نه تنها موجب افزایش اعتماد به نفس و قدرت تان می شود بلکه احتمال به هدر رفتن مذاکره را نیز کاهش می دهد. علاوه بر این ، شما می توانید با شناسایی خواسته های خود تصمیمات بهتری در لحظه اتخاذ کنید و حد و حدود خود را به خوبی بشناسید.
4. ارائه ی پیشنهاد اولیه
این استراتژی و عمل به آن یکی از عواملی است که نشانگر خرد و هوشمندی مذاکره کننده می باشد. به طور کل ، در مذاکرات ، اولین فردی که پیشنهاد می دهد بهترین بازده را کسب خواهد نمود و به نتیجه ی بدست آمده به آنچه که می خواهد نزدیک تر است ، ولی اگر اکثراً افراد در انتظار و پیشنهاد طرف مقابل می مانند. مسئله ی حائز اهمیت دیگر آن است که مبلغ پیشنهادی تان بیش از حد پایین نباشد چرا که افراد بر این باورند که قیمت پایین خدمات و یا کارایی نشان دهنده ی کیفیت پایین ان است . در نهایت می توان اظهار داشت که پیشنهاد اولیه تان به گونه ای باشد که همراستا باwalkaway price فرد مقابل باشد که همان قیمت دوم مورد نظر مذاکره کننده مقابل باشد.
5. دست کم نگرفتن خود
اگر توانایی ارائه پیشنهاد اولیه را ندارید به گونه ای عمل کنید که فرد مقابل بداند که شما اطلاعات خوبی در دست دارید و نمی توانید پیشنهاد خود را عملی کند به علاوه ، با بیان آنچه که می دانید طوری رفتار کنید که فرد مقابل متوجه شود شما به آنچه که در سر دارید واقفید و مجبور به کنار آمدن و توافق با شما را داشته باشد.
6. ارائه ی پیشنهاد متقابل که موجب رضایت دو طرف می گردد
هر مذاکره کنند ای به دنبال کسب منافع و رضایت از انجام معاملات است مذاکره کنندگان باید این مهم را در نظر داشته باشند که افزایش رضایت فرد مقابل موجب بهتر گشتن نتیجه ی معامله و همچنین افزایش کسب منفعت از آن می گردد چرا که افراد رضایتمند ، انرژی و شوق بیشتری برای انجام امور دارند. با آقای تبلیغات همراه باشید.
برخورداری از مذاکرات تأثیر گذار موجب حل شدن ناسازگاری های ناخواسته می گردد. هدف مذاکره برد – برد در حقیقت یافتن راه حلی است که موجب راضی گشتن دو طرف مذاکره می شود و به هر دو طرف حس برد در مذاکره را می بخشد.
سبک های مختلفی در مذاکرات وجود دارند که استفاده از آنها ملزم توجه به چگونگی شرایط موجود است. برخی اوقات افراد مذاکره کننده در پی کسب رضایت فرد مقابل نمی باشند و تنها به کسب اهداف خود اهمیت پیدا می کند. اکثر افراد به هنگام خرید و فروش املاک از سبک مذاکره play hardball استفاده می کنند، به طوری که تنها کسب منفعت خود را مهم می شمارند.
سبک دیگر انجام مذاکرات gamesmanship است که در آن افراد مذاکره کننده نیازمند آن هستند که جزئیات و قوانین مختلف را از پیش بررسی کرده تا بتوانند سود لازم را بدست بیاورند. می توان اظهار کرد که در معاملات فروش گسترده این گونه از مذاکرات رواج پیدا کرده اند. هیچ یک از سبک های مذکور جهت حل منازعات افرادی که با آنها در ارتباط هستید نمی باشد. به بیان دیگر ، اگر از روش hardball استفاده کنید موجب ضرر رسیدن به طرف مقابل می گردید و همچنین اگر از سبکgamesmanship بهره مند شوید ممکن است که با اعمال ترفند های خاص موجب از بین رفتن اعتماد فرد مقابل نسبت به خودتان شوید. در روابطی که مستمر است و پس از معالمات خاتمه نمی یابد، تنها شفافیت در کلام و عمل می تواند منجر به کسب رضایت در دو طرف شود. با آقای تبلیغات همراه باشید.
آماده سازی مذاکره ی موفقیت آمیز
هنگامی که اختلاف نظر میان افراد بسیار است، با آماده سازی قرارداد و تحقیق در خصوص معاملات می توانید موجب موفقیت آمیز بودن مذاکره شوید. از این رو، با تفکر بر مسائل ذیل افراد می توانند مذاکرات خود را به خوبی برنامه ریزی نمایند.
1. اهداف
2. نحوه ی داد و ستد
3. برنامه های جایگزین
4. روابط و پیشینه ی آن
5. نتایج مورد نظر
6. عواقب آن
7. قدرت و اعمال نفوذ
8. راه حل های احتمالی
سبک انتخابی مذاکرات امری بسیار حیاتی است. جهت بهره مندی از مذاکرات برد- برد، هر دو طرف باید حس مثبتی نسبت به انجام مذاکرات داشته باشند، زیرا که این امر منجر به ادامه ی روابط حسنه میان مذاکره کنند گان می شود. علی رغم این مسئله احساسات نیز نقش مهمی را در گفتگو ایجاد می کند چرا که احتیاجات احساسات مذاکره کنند گان باید برآورده شود.
اگر احساسات مهم در نظر گرفته نشود، حتی مذاکره موفقیت آمیز نیز مقطعی بوده و دوام پیدا نخواهد کرد.
مذاکره خود به تنهایی بیانگر دقیق موقعیت مذاکره کنند گان و همچنین کسب هدف مشترک است. به علاوه ، زمانی که فرد مقابل دقیقاً همان انتظاراتی را از شما دارد که نیازمند آن هستید و از پیش آنها را برنامه ریزی کرده اید، دیگر می توان اظهار کرد موفقیت لازم را کسب کرده اید.
تهیه و ترجمه واحد دیتای هلدینگ بین المللی سمین
منبع: http://www.forbes.com