ده روش در فرهنگ ایجاد خلاقیت در شرکت

اگر خلاقیت نقش مهمی را در روند رشد شرکت شما ایفا میکند، از این رو ایجاد فرهنگ خلاقیت و نوآوری می تواند تاثیر ویژه ای بر پیشبرد اهدافتان بگذارد. می توان اظهار داشت که با صرف نظر از بزرگی و یا کوچکی شرکت، بودجه و یا وضعیت صنعتی،  برخی از تغییرات رفتاری نیز می توانند موجب ایجاد بازده نوآورانه تیم ها و همچنین کشف استعدادها شوند.

ده نکته ذیل می تواند موجب تغییر مثبت فرهنگ شرکتتان گردد.

با آقای تبلیغات همراه باشید .

1- ایجاد محیط کاری الهام بخش

تمام تغییرات مثبت با تغییر محیط کاری و تبدیل آن به فضایی الهام بخش شروع می گردد. به علاوه، در دنیای امروز که اکثر شرکت ها طراحی محور و متمرکز بر مشتریان عمل می کنند،این ضرورت ایجاد می گردد که باید تغییراتی سریع را اعمال کنید و به صورت مدوام نوآوری داشته باشید.

محیط های کاری بزرگ، اتاق های نشیمن دنج، پنجره های بزرگ و آشپزخانه های مجهز، جزو ویژگی هایی است که یک محل کار الهام بخش می بایست که داشته باشد. وجود تخته وایت بردهای هوشمند و دیگر تجهیزات نیز موجب شکوفایی خلاقیت کارکنان می گردد.

2- ساعات کاری مناسب

با وجود اینکه ساعات کاری ثابت موجب نظم سازمانی می گردند ولی نمی توان اظهار داشت که خلاقیت کارکنان تنها مابین ساعات 9 صبح تا 5 عصر شکوفا شود چرا که افراد دارای روحیه های متفاوتند که آنها را در ساعاتی از روز خلاق تر می کند.

اکثر افراد، ایده های خلاقانه شان را نیمه شب ها و یا ظهر ها به هنگام صرف نهار و استراحت بدست می آورند. در دنیای تکنولوژی، اکثر مهندسین و تولیدکنندگان می توانند پس از ساعات کاری و یا در ساعات بین 1 شب تا 4 صبح به فعالیت های خود بپردازند. حتی برخی از آنها تصمیم به اقامت در محل کارشان را می گیرند تا به محض دستیابی به ایده ای خلاقانه در انجام آن بکوشند.

اگر به دنبال افزایش و ارتقا بازدهی کاری می باشید، باید که برای اعضای تیمتان ساعات کاری انعطاف پذیری را در نظر بگیرید.

3- تعطیلات

یکی از بهترین روش ها در کسب ایده و الهام گرفتن، تعطیلات و استراحت کردن است. در کل، افراد زمانی نوآوری می کنند و ایده هایی را الهام می گیرند که در وقت آزاد به سر می برند و از مواردی که موجب افزایش انگیزه شان می شوند این ایده ها را بدست می آورند. برای مثال، هنگامی که در تعطیلات به سر می برید، در هواپیماها و یا قطار، ایده های جالبی به ذهنتان خطور خواهد کرد.

از این رو توصیه می شود که چند روز را به استراحت بگذرانید و به سفر بروید چراکه در سفر با افراد جدیدی آشنا می شوید و ایده های جدید و جالبی را کسب می کنید.

4- قرار دادن افراد متفاوت در تیم ها

اکثر صاحبداران تجارت اغلب در خصوص استخدام کارکنان واجد شرایط و با کفایت شکایت دارند چراکه به دنبال افرادی شبیه خودشان می باشند. آنها معتقدند که فردی حرفه ای مثل خودشان باعث ترقی یک شبه تجارتشان می گرددکه نظریه ای کاملاً اشتباه است.

این مسئله را در ذهن داشته باشید که کپی برداری و انجام کارهایی که دیگران قبلاً آن را انجام داده اند کاری را پیش نخواهد برد. از این رو، تیم های کاری را تشکیل دهید که در آن کارکنان متفاوت با مهارت های گوناگون به همکاری بپردازند و ایده های متنوعی را ارائه دهند.

5- اهمیت قائل شدن به کارکنان

جهت ایجاد شرکتی با فرهنگ نوآوری، باید این مهم را در نظر بگیرید که اهمیت کارکنان و تیم کاری تان از مشتریان بیشتر می باشد و کارکنانتان مهمترین دارایی شما هستند. لازم به ذکر است کارآفرینان موفقی همچون ریچارد برنسون همواره تیم کاریشان را مهم می شمارند.

6- ارائه پاداش در قبال ریسک پذیری

حال که زمان و فضای مناسب جهت اعمال خلاقیت را فراهم آورده اید، باید کارکنان را به ریسک پذیری بالا تشویق کنید. محیط کاری و افرادی که در آن مشغولند باید به گونه ای باشند که توانایی انجام کارهایی که ریسک بالایی دارند را داشته باشند، در غیر این صورت شرایط ارتقا تجاری پیش نخواهد آمد. برای مثال کمپانی های مطرحی همچون گوگل شرایطی را برای کارکنانشان فراهم می آورند که پروژه ها در طی دوره زمانی مشخصی انجام گیرند و ایده ها به گونه ای باشند که ریسک بالایی داشته باشند. با آقای تبلیغات همراه باشید.

7- تشویق عدم توافق های بی هدف

هیچ عاملی تاثیر گذارتر از عدم توافق میان کارکنان نمی باشد، البته نباید فضایی برای شکل گیری منازعه در شرکت پیش آید. مناظره و بحث های مثبت شرایط مناسبی را برای پیشرفت فراهم می آورد چرا که ایده ها تفکیک می گردند و بهترین آنها انتخاب می شود.

8- استفاده از استراتژی  حل مشکلات به صورت گروهی

در شرکت های کوچک، افراد اغلب جهت انجام پروژه های بزرگ به یکدیگر کمک می کنند. برای مثال ممکن است فردی که در واحد طراحی مشغول است به کارکنان بخش فناوری نیز یاری رساند.

ایجاد شرایطی که افرادی مختلف با مهارت های گوناگون و دیدگاه های متفاوت با یکدیگر به همکاری بپردازند و سعی در حل مشکلات داشته باشند بسیار مهم است و موجب حل سریع مشکلات پیش بینی نشده می گردد.

 

9- با صراحت سخن گفتن

به دیگران اجازه رک گویی را بدهید و آنها را تشویق به سخن گفتن صریحانه نمائید. در شرایطی که چه موجب خوشنودی و چه باعث ناراحتی دیگران گردند فرهنگی را ایجاد کنید که در آن کارکنان بتوانند سوالهای مهمی را بپرسند و دیگران از خود دفاع کنند در این صورت هیچ گاه دورویی و مشکلاتی از قبیل کدورت پیش نخواهد آمد.

10- افزایش استقلال و حس مسئولیت

در شرکت های کوچک حتی تازه کارترین افراد نیز مسئولیت های سنگینی را به عهده دارند از این رو، کارکنان را مسئولیت پذیر و مستقل بار بیاورید و از آنها بخواهید که اکثر تصمیمات را خودشان اتخاذ کنند. این امر موجب فراهم آمدن فضای مناسبی برای ایده پردازی و نوآوری در انجام امور می گردد.

 

نوآوری و موفقیت

نوآوری موجب کسب موفقیت می گردد و می توان اظهار داشت که نوآوری همان معرفی فرآیندهای نوین، انجام امور جدید و دگرگونی روش هایی است که امور در گذشته از آن طریق انجام می شده است.

نوآوری تنها به منزله ارتقا و پیشرفت نیست و چیزی فراتر از آن است. به عبارت دیگر، پیشرفت به معنی بهبود دادن آنچه که دارید می باشد یعنی همان کاری که از قبل انجام می داده اید، در حالی که نوآوری به معنای کشف متدهای جدید و انجام تغییرات است.

اعمال نوآوری نیازمند تفکری عمیق است و هر فرد باید آنچه در ذهن دارد را بیرون ریزد چرا که تفکر و ایده های افراد کاملاً متفاوت می باشد. برخی اوقات، تغییرات باید ابتدا از خود فرد شروع شود چرا که با تغییر خود می توان تمرکز بیشتری را کسب کرد و خود را به چالش کشید. برای انجام چنین تغییراتی باید که برخی اوقات خود را به جای فرد دیگری بگذارید و تصمیم بگیرید چرا که این امر موجب کنار گذاشته شدن محدودیت های فکریتان می شود. با آقای تبلیغات همراه باشید.

به علاوه، نوآوری نیازمند ارائه ایده های عجیب نیز می باشد. ایده هایی که ارائه می دهید ممکن است کمی غیر معمول به نظر آیند ولی با ادامه آن می توانید ایده های بهتر و وضعیت مناسب تری را کسب کنید.

همیشه به دنبال الهام گرفتن از اطرافیان خود باشید و شور و اشتیاق پیشرفت و تغییر را در خود زنده نگاه دارید. علاوه بر این زمانی که کاری انجام نمی گیرد نباید آن را کنار گذاشت و تسلیم شد بلکه باید با نوآوری و خلق روش های جدید سعی در حل آن مشکل و بهبود اوضاع داشت. می توان اظهار نمود که افراد نوآور هیچ گاه به شرایط موجود راضی نمی شوند و تنها شرایط چالشی رضایت آنها را جلب می کند. پس ریسک پذیری و شوق پیشرفت در تجربه های جدید از مشخصه های افراد نوآور موفق شمرده می شود.

شما می توانید زمانی را برای خود آزاد بگذارید و ایده های نوآورانه تان را پرورش دهید. به غیر از اعتماد به نفس، دیدگاه شما از حرفه و زندگی تان نیز کاملاً اهمیت والایی دارد. در نهایت، می توان اظهار داشت که دید شما نسبت به آنچه که در سر دارید و همچنین فراهم سازی شرایط لازم جهت شکوفایی نوآوری می تواند مسیر پر فراز و نشیب کسب موفقیت را هموار سازد چرا که بدون خلاقیت و نوآوری نمی توان نسبت به دیگران متفاوت بود.

تهیه و ترجمه واحد دیتای هلدینگ سمین

منبع: https://www.entrepreneur.com


 

 


ALWAYS REMEMBER THAT YOUR PRESENT SITUATION IS NOT YOUR FINAL DESTINATION,THE BEST IS LET TO COM


.Copyright © 2015 samin.co. All rights reserved     

استفاده از مطالب تنها با ذکر منبع مجاز است.    
Top